Koronawirus

Sytuacja jest dynamiczna

Jaki wpływ na funkcjonowanie firmy SuperDrob ma to, co dzieje się obecnie w kraju i na świecie? Jesteśmy przetwórcą rolno-spożywczym, ale również odpowiadamy za handel naszymi produktami. Sytuacja jest dynamiczna. Rynki eksportowe, bardzo ważne dla sektora drobiarskiego, szybko się zmieniają. Pomimo tego, jestem optymistą, bo nasza branża jest poddawana wielu próbom i mamy duże doświadczenie (ochrona […]

Czytaj więcej >>

Produkcja żywności musi trwać

Jakie są zalecenia dla firm/zakładów związane z epidemią? Oprócz stale zmieniających się wytycznych i obostrzeń wprowadzanych w życie, między innymi przez Ministerstwo Zdrowia, Animex Foods opracował i na bieżąco aktualizuje, zbiór wewnętrznych regulaminów, określony jako Nadzwyczajna Procedura Prewencyjna. Wdrożone dokumenty poruszają wszystkie aspekty działalności w zakładach produkcyjnych i biurach, a ich celem jest ochrona bezpieczeństwa naszych […]

Czytaj więcej >>

SARS-CoV-2 – najważniejsze informacje i wymogi

Gdzie można znaleźć informacje i zalecenia dla producentów żywności? Główny Inspektorat Weterynarii przygotował na stronie internetowej dedykowaną zakładkę dotyczącą koronawirusa, która jest dostępna pod linkiem: https://www.wetgiw.gov.pl/inspekcja-weterynaryjna/koronawirus W tej zakładce opublikowane zostały najważniejsze zalecenia dla producentów żywności oraz na bieżąco dodawane są linki do stron innych instytucji krajowych i międzynarodowych, na których publikowane są m.in. wytyczne […]

Czytaj więcej >>

OFERTY DODATKU SPECJALNEGO KORONAWIRUS A BRANŻA MIĘSNA

W numerze kwietniowym „Rzeźnika polskiego” ukazał się dodatek specjalny KORONAWIRUS A BRANŻA MIĘSNA a w nim: przydatne informacje, ważne rozmowy, propozycje dla branży mięsnej.   Zapraszamy do zapoznania się z ofertami, które mogą pomóc Państwu i Waszym klientom we wdrożeniu najbezpieczniejszych rozwiązań w swoich zakładach.  

Czytaj więcej >>

BRANŻA MIĘSNA W DOBIE KORONAWIRUSA

W miniony czwartek, 9. kwietnia br., odbyła się pierwsza internetowa Debata pt. “BRANŻA MIĘSNA W DOBIE KORONAWIRUSA”   W spotkaniu uczestniczyli: Paweł Nowak – Member of Executive Board w Goodvalley Polska Adam Zdanowski – Współwłaściciel Zakładu Mięsnego WIERZEJKI, Dyrektor działu B+R Bartosz Toczony – Dyrektor Departamentu Sektorów Strategicznych w Santander Bank Polska. Grzegorz Łaptaś – […]

Czytaj więcej >>