Aktualności

Przed nami wiele wyzwań

Z Prezesem Zarządu JARS S.A. – Panem Bogdanem Szycem rozmawia Katarzyna Salomon   Od niedawna piastuje Pan funkcję Prezesa Zarządu JARS S.A. W jaki sposób kształtowała się Pana dotychczasowa kariera zawodowa? Powierzenie mi funkcji Prezesa Zarządu JARS S.A. to ogromne wyróżnienie, za które chciałbym podziękować członkom rady nadzorczej. To ogromna odpowiedzialność, ale i zobowiązanie skutecznego […]

Czytaj więcej >>

Najważniejsze zalety automatyzacji produkcji

Z Michałem Skorkiem – Inżynierem Sprzedaży Robotów w firmie Staubli rozmawia Katarzyna Salomon   Czy branża mięsna dla firm specjalizujących się w robotyzacji i automatyzacji stanowi duże wyzwanie? Każdy przemysł, każdy klient jest w pewnym sensie wyzwaniem. W każdej branży są specyficzne wyzwania i wymagania stawiane liniom produkcyjnym. Przemysł spożywczy należy jednak podzielić na obszar […]

Czytaj więcej >>

Warto inwestować w nowoczesne technologie

Z Urszulą Ciżmowską – referentem ds. marketingu ZM Skiba rozmawia Katarzyna Salomon   ZM Skiba jest jednym z liderów branży przetwórstwa mięsnego. W jaki sposób udaje się Państwu łączyć kaszubskie zwyczaje przygotowywania mięs i wędlin z nowoczesnymi technologiami? Miłość do tradycyjnych kaszubskich smaków, chęć przekazania ich następnym pokoleniom, a także nieustanny rozwój i odkrywanie nowych receptur […]

Czytaj więcej >>

Robotyzacja i nowoczesne inteligentne systemy w produkcji mięsa – przegląd wybranych, dostępnych rozwiązań oraz kierunków rozwoju

Światowa Organizacja FAO szacuje, że globalna produkcja mięsa wzrosła w ostatnich latach o 20% oraz przewiduje się dalszy jej wzrost na podobnym poziomie. Jak podają dane statystyczne w 2018 r. na świecie wyprodukowano około 341 milionów ton mięsa. Zatem jest to olbrzymi rynek zbytu, a stojące przed nim wyzwania, ciągłego wzrostu wielkości produkcji, są bardzo […]

Czytaj więcej >>

Branża HoReCa na Targach EuroGastro i WorldHotel

24. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro połączone z 13. edycją Międzynarodowych Targów Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel to wydarzenia dedykowane branży gastronomiczno – hotelarskiej. Są one znakomitą platformą nawiązania kontaktów z producentami i dostawcami rozwiązań dla biznesu HoReCa. Oferta Wystawców odzwierciedla najnowsze trendy rynkowe i dostosowana jest to potrzeb klientów. Oba wydarzenia odbędą się w dniach 1-3 […]

Czytaj więcej >>