Aktualności

Jubileuszowa 10. edycja Targów WorldFood Poland zakończona sukcesem – nowości, debaty i rozwój międzynarodowych relacji biznesowych

Targi WorldFood Poland, najważniejsze wydarzenie branży spożywczej w Europie Środkowo-Wschodniej, zakończyły w ubiegłym tygodniu swoją 10. jubileuszową edycję w halach EXPO XXI w Warszawie, pozostawiając po sobie niezapomniane wrażenia. Przez trzy dni, od 16 do 18 kwietnia, wydarzenie zgromadziło ponad 300 wystawców z 30 krajów i przyciągnęło 5500 specjalistów z całego sektora spożywczego, stając się […]

Czytaj więcej >>

Opinie i komentarze: Perspektywy cen drobiu w Polsce na rok 2024

W tym roku obserwujemy interesujące zjawiska na rynku drobiu w Polsce, które mogą wpłynąć na kształtowanie się cen w tej branży. Eksperci przewidują, że przeciętna cena skupu drobiu może być niższa o 2 do 10% w porównaniu do roku poprzedniego, z największym spadkiem cen, oscylującym w granicach 10-15%, w pierwszym półroczu roku. Ceny drobiu będą […]

Czytaj więcej >>

Bezpieczeństwo żywności – wybrane pojęcia, kierunek rozwoju technologii i narzędzi wspierających bezpieczną produkcję

Żywność dostępna na półkach sklepowych przeznaczona do obrotu handlowego powinna być produkowana w sposób zapewniający bezpieczeństwo dla konsumentów. Klient, który jest ostatnim ale najbardziej istotnym ogniwem w łańcuchu, musi być pewny, że zakupiony towar został wytworzony z zachowaniem wszelkich standardów, procedur, systemów jakości oraz dobrych praktyk z tego zakresu.   Zgodnie z przyjętą powszechnie i stosowaną […]

Czytaj więcej >>

Konferencja Szkoleniowa FOSS za nami!

W dniach 18-19 kwietnia odbyła się Konferencja Szkoleniowa FOSS, dedykowana firmom z branży laboratoryjnej oraz rolno-spożywczej. Miejscem wydarzenia był Przystań Hotel&Spa w Olsztynie. Z roku na rok konferencje FOSS cieszą się coraz większym zainteresowaniem i przyciągają większe grono Klientów. W tym roku frekwencja osiągnęła zawrotną liczbę 224 osób.    Podczas konferencji mieliśmy okazję wysłuchać 20 […]

Czytaj więcej >>

O jakości mięsa decyduje ekspercka wiedza i wsparcie

Prace genetyczne, jakie prowadzimy na co dzień, są ukierunkowane na kompleksowe i stabilne podnoszenie wydajności. Jest to oczywista perspektywa firmy genetycznej, której głównym przesłaniem jest „Progress in pigs. Every day.” Rozwój rozumiemy szeroko, biorąc pod uwagę nie tylko wewnętrzną sytuację w branży, ale także całe otoczenie rynkowe, w tym trendy konsumenckie. Przyglądamy się im bardzo […]

Czytaj więcej >>