Aktualności

IV edycja Ogólnopolskiego Szczytu Gospodarczego OSG 2018 18-19 października 2018, Siedlce

  „Państwo – Gospodarka – Bezpieczeństwo: Filary polskiej gospodarki przyszłości” to temat przewodni tegorocznej edycji OSG 2018. Zakres tematyczny obejmuje: – Energetyka – Ciepło systemowe i polityka antysmogowa – Elektromobilność – Gospodarka 4.0: innowacje, inwestycje, rozwój – Infrastruktura i transport – Samorząd lokalny – Bezpieczeństwo narodowe – Bezpieczeństwo surowcowe i przesyłowe – Bezpieczeństwo sektora rolno-spożywczego […]

Czytaj więcej >>

Już jest! Najważniejsza książka!

Już jest! książka „TECHNOLOGICZNE UWARUNKOWANIA POWSTAWANIA ODCHYLEŃ JAKOŚCIOWYCH WYROBÓW MIĘSNYCH” część I   Po ponad trzech latach prac możemy się cieszyć razem z Państwem pierwszą częścią naszej książki.Takiego wydawnictwa nie było na rynku od 50 lat i z pewnością nieprędko powstanie kolejne tego typu. Książka ta to kompendium WIEDZY NIEZBĘDNEJ KAŻDEMU TECHNOLOGOWI, SZEFOWI PRODUKCJI, OSOBOM ODPOWIEDZIALNYM […]

Czytaj więcej >>

Organizacja Belgijskie Mięso zaprosiło europejskich dziennikarzy branży mięsnej na Okrągły Stół

W dniach 29 i 30 sierpnia 2018r. Biuro Belgijskie Mięso  zorganizowało 13-ą edycję wydarzenia zwanego “Okrągły Stół”. Jest to wydarzenie PR adresowane do dziennikarzy, w którym w tym roku uczestniczyło 20 dziennikarzy reprezentujących europejskie wydawnictwa i prasę  poświęconą tematyce mięsnej.   Pierwszego dnia grupa dziennikarzy odwiedziła jeden z najlepszych sklepów mięsnych w Belgii, znaczącego dostawcę […]

Czytaj więcej >>

TechFood Practic zaprasza na warsztaty 18 – 19.X.2018 Hotel Zamek Gniew

Efektywność energetyczna w przemyśle spożywczym – innowacje. Dynamicznie rozwijający się przemysł to nieustanny wzrost zapotrzebowania na energię każdego rodzaju. O energii myślimy szerzej, to: prąd elektryczny, gaz (biogaz),  ciepło, chłód, woda, powietrze, etc. Zakłady przemysłowe z coraz większą świadomością planują nowe inwestycje. Istotna jest już nie tylko cena urządzenia, ale oszczędność energii, którą można uzyskać […]

Czytaj więcej >>

RYNEK RPA PONOWNIE OTWARTY DLA POLSKIEGO DROBIU. PRODUCENCI MOGĄ WZNOWIĆ EKSPORT

W dniu 6 sierpnia br. władze weterynaryjne RPA poinformowały o zniesieniu zakazu eksportu drobiu z Polski na tamtejszy rynek. Restrykcje zostały wprowadzone w związku z grypą ptaków, która wystąpiła w naszym kraju na przełomie 2016 i 2017 roku. Wyniki audytu przeprowadzonego w Polsce pod koniec lutego 2018 r. przez południowoafrykańskie służby weterynaryjne pozwoliły na ponowne […]

Czytaj więcej >>