Aktualności

Komisarz UE Phil Hogan wspiera polską branżę drobiarską podczas misji na Bliskim Wschodzie

Branża drobiarska wspierana przez Krajową Radę Drobiarstwa – Izbę Gospodarczą oraz Komisję Europejską celuje w rynki Bliskiego Wschodu. W Rijadzie właśnie ruszyła misja gospodarcza z udziałem Komisarza UE ds. rolnictwa i rozwoju obszarów wiejskich Phila Hogana. 7 listopada br. odbyło się pierwsze ze spotkań roboczych, będących doskonałą okazją do budowy relacji handlowych i jednocześnie omówienia […]

Czytaj więcej >>

Nowa odsłona wirtualnych targów e-gastro.com

Wirtualne Targi e-gastro.com to portal b2b stworzony na potrzeby właścicieli i menedżerów hoteli, restauracji, kawiarni, cukierni, piekarni, lodziarni, sieci gastronomicznych oraz firm cateringowych.To ogólnodostępne i zawsze aktualne źródło informacji o produktach i usługach dla gastronomii i hotelarstwa, które funkcjonuje 24 godziny na dobę, 7 dni w tygodniu, 365 dni w roku. _ Zakres tematyczny: wyposażenie […]

Czytaj więcej >>

Kiełbasa w regionalnych daniach

Jesienna aura za oknem nie sprzyja długim spacerom i aktywności. I choć za oknem ponuro i pada, to jesień ma swoją magię. Jesienią chętniej sięgamy po dania syte i rozgrzewające. Jesień to czas na dania rozgrzewające i przede wszystkim mięsne, do których doskonale komponują się sezonowe grzyby, dynia, cukinia czy papryka. Świetnym dodatkiem do takich […]

Czytaj więcej >>

W numerze listopadowym „Rzeźnika polskiego”: KONTROLA JAKOŚCI W ZAKŁADZIE MIĘSNYM!

numerze m.in.:  przyrządy pomiarowe, sterowniki, termografy, systemy rejestracji pomiarów, pH-metry, konduktometry, jonometry, tlenomierze, termometry, wilgotnościomierze, urządzenia do kontroli mięsności, kontrola jakości, badania laboratoryjne. _ a ponadto – dodatek specjalny: solanki na święta. Zapraszamy do współpracy!

Czytaj więcej >>

Wyzwania i szanse dla europejskiego drobiu na posiedzeniu a.v.e.c w Brukseli

Bruksela po raz kolejny gościła przedstawicieli branży drobiarskiej z Unii Europejskiej, podczas posiedzenia grupy roboczej a.v.e.c. Reprezentantką polskiego drobiarstwa była Aleksandra Porada, ekspert Krajowej Rady Drobiarstwa-Izby Gospodarczej ds. bezpieczeństwa żywności i weterynarii. Dyskusja z udziałem KRD-IG dotyczyła bieżących wyzwań, związanych z produkcją żywności i bezpieczną hodowlą drobiu. – W dniu 16 października 2017 r. odbyło […]

Czytaj więcej >>