Aktualności

Dlaczego warto promować jakość?

W obecnych realiach rynkowych jakość stała się kluczowym czynnikiem sukcesu oraz podstawową przewagą konkurencyjną polskiej branży mięsnej. Jeszcze do niedawna istotnym atutem była również cena, jednak dynamicznie rosnące koszty pracy, energii i surowców wymuszają na przedsiębiorcach strategiczne inwestowanie w jakość i innowacje produktowe. Jestem przekonana, że nasz sektor jest na to dobrze przygotowany. Potwierdza to […]

Czytaj więcej >>

Targi Future Private Labels w Kielcach z otwarciem na nowe produkty i nowe biznesy

Targi Kielce ponownie przygotowują arenę dla konkretnych rozmów biznesowych w sektorze private label i marek producenckich. Nowe pomysły produktów oraz unikatowe marki z Polski i zagranicy zostaną zaprezentowane 22 i 23 października 2025 roku. Poznawać je będą przedstawiciele sieci handlowych, hurtowni, branż HoReCa czy e-commerce. Grono wystawców i branżowych zwiedzających deklarujących udział w wydarzeniu stale […]

Czytaj więcej >>

IFFA 2025: Frankfurt ponownie światowym centrum innowacji w przemyśle mięsnym i białkowym

Frankfurt nad Menem przez sześć dni, od 3 do 8 maja 2025 roku, stał się globalnym epicentrum technologii przetwórstwa mięsa i produkcji białek. Targi IFFA 2025 – największe i najważniejsze wydarzenie w tej branży – zgromadziły aż 1 019 wystawców z 52 krajów, przyciągając 63 117 specjalistów z 144 państw. Było to spotkanie, które nie tylko wyznaczyło […]

Czytaj więcej >>

Autentyczność marki i rola opakowań w budowaniu zaufania

Dzisiejszy konsument jest bardziej świadomy, dociekliwy i nieufny niż kiedykolwiek wcześniej. Jednocześnie staje przed zalewem sprzecznych informacji, co prowadzi do dezorientacji i sceptycyzmu wobec tradycyjnych przekazów marketingowych. W tym skomplikowanym krajobrazie rynkowym autentyczność staje się walutą ważniejszą niż kiedykolwiek. Marki, które potrafią zbudować i komunikować swoją prawdziwą tożsamość, zyskują zaufanie klientów i wyróżniają się na tle konkurencji. […]

Czytaj więcej >>

Wykrywanie metali i innych zanieczyszczeń dla bezpieczeństwa i czystości produktów mięsnych

Oferowane przez firmę Magnetix systemy przenośników taśmowych ze zintegrowanymi detektorami metali zapewniają wysoką stabilność pracy urządzeń oraz czułość detekcji zanieczyszczeń metalicznych w produktach spożywczych. Zawartość tłuszczu, osocza oraz soli, będących dobrymi przewodnikami powoduje, że produkty mięsne posiadają bardzo intensywny tzw. efekt materiałowy i są one jednymi z najtrudniejszych produktów spożywczych dla detektorów metali.   DETEKCJA […]

Czytaj więcej >>