Aktualności

Polska myśl inżynierska znowu w cenie! FRIZO wykona instalację chłodniczą dla lidera przekąsek mięsnych Firmy Tarczyński

Firma Frizo Sp. z o.o. zrealizuje autorski innowacyjny projekt instalacji chłodniczej, wentylacji i osuszania  dla Zakładu Mięsnego Tarczyński S.A. w Bielsku Białej. Wartość projektu wynosi 20 mln złotych. To jeden z ciekawszych projektów lidera branży HVACR w Polsce pod kątem inżynieryjnych rozwiązań.   Dla czołowego producenta, dystrybutora i sprzedawcy wyrobów mięsnych, Frizo rozpoczyna realizację projektu […]

Czytaj więcej >>

Jak cyfryzacja procesów w zakładach produkcyjnych wpływa na zmniejszenie ryzyka występowania zagrożeń dla żywności?

Cyfrowe dane o określonych procesach dają rzeczywisty obraz sytuacji w przedsiębiorstwie i pozwalają na mierzalną ocenę efektów prac. Są cennym zasobem dla przedsiębiorstwa o ile będą dobrze wykorzystane. Sprawne zarządzanie informacją cyfrową może też znacząco wpływać na zmianę jakości warunków, w jakich produkowana jest żywności.   Automatyzacja a zachowanie bezpieczeństwa żywności W zakładach branży spożywczej […]

Czytaj więcej >>

Jak poradzić sobie z problemami poligraficznymi?

Z Michałem Dębeckim – Dyrektorem Chespa Repro Studio rozmawia Katarzyna Salomon   Z jakimi najważniejszymi problemami poligraficznymi związanymi z opakowaniami stykają się zakłady branży spożywczej? Jednym z częstszych problemów jest zaprojektowanie grafiki opakowań, która nie daje się wydrukować. Są to projekty graficzne uwzględniające inną liczbę kolorów niż zakładana przy zadruku. Dla przykładu, agencja zrobiła projekt […]

Czytaj więcej >>

GLASBORD® – na ściany i sufity

Z czego wykonane są płyty Glasbord®? Płyty wykonane są z żywicy poliestrowej wzmocnionej włóknem szklanym. To jest ten sam materiał, który używany jest do budowy izoterm w nadbudowach samochodowych, różni się jednak tym, że jest specjalnie przygotowany do stosowania w budownictwie. Powierzchnia płyty pokryta jest folią surfaseal®, która zamyka wszelkie mikroszczeliny płyty, zabezpiecza przed zabrudzeniem […]

Czytaj więcej >>

Powrót do „nowej normalności”

Z Mają Jankowiak Marketing Managerem firmy Garos rozmawia Katarzyna Salomon   Jak ocenia Pani rok, który właśnie minął? Z pewnością lepiej, niż poprzedni, kiedy wszyscy po raz pierwszy zetknęliśmy się ze zjawiskiem pandemii. Mimo tego, że nie jest ona jeszcze niestety zakończonym etapem, wszyscy zdążyliśmy się do niej trochę przyzwyczaić i delikatnie z nią oswoić. […]

Czytaj więcej >>