Aktualności

Air Products wprowadza na rynek technologię Freshline® SafeChill™ do wczesnego zwalczania bakterii Campylobacter

Rozwiązania Air Products dla branży spożywczej na Targach POLAGRA-TECH 2017, 25-28 września, pawilon 5, stoisko 149 _ Warszawa, 13 września 2017 r. – Firma Air Products wprowadziła na rynek opatentowany system Freshline® SafeChill™, który ma za zadanie pomagać przetwórcom drobiu oraz detalistom w znalezieniu sposobu dalszej redukcji zanieczyszczeń bakteriami Campylobacter, występującymi powszechnie w świeżym drobiu. _ […]

Czytaj więcej >>

Linia Natura marki Nove ponownie wyróżniona Licencjonowanym symbolem Przekreślonego Kłosa

Wyroby oznaczone symbolem Przekreślonego Kłosa należą do grupy sprawdzonej żywności bezglutenowej. Po raz kolejny pozytywną rekomendację Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowe zdobyły produkty z linii Natura marki Nove. _ Symbol Przekreślonego Kłosa przyznawany przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej to gwarancja żywności przebadanej pod kątem obecności glutenu. […]

Czytaj więcej >>

Zaproszenie na konferencje branży mięsnej

Serdecznie zapraszamy do udziału w KONFERENCJI BRANŻY MIĘSNEJ – ,,Dobrostan zwierząt oraz identyfikowalność mięsa jako narzędzie rozwoju handlu”organizowanej przez Związek Polskie Mięso w dniu 19.09.2017 w hotelu Marriott w Warszawie. _ Patronat honorowy nad tym wydarzeniem objął Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz Główny Lekarz Weterynarii. _ >> Program >> Formularz zgłoszeniowy _ ZGŁOSZENIA PROSZĘ […]

Czytaj więcej >>

Ruszyła roczna kampania informacyjno – promocyjna wędlin „Linia produktów z Łukowa – gwarancją jakości QAFP”

Działania promocyjne w ramach kampanii wędlin z Łukowa pod nazwą „Linia produktów z Łukowa – Gwarancją Jakości QAFP” właśnie się rozpoczęły. Promowane będą trzy produkty – kiełbasa podwawelska ekstra, żywiecka oraz krakowska sucha, wszystkie wytworzone w Systemie Gwarantowanej Jakości Żywności QAFP. _ Głównym celem projektu jest rozpowszechnienie wiedzy o wędlinach wytworzonych w systemie QAFP, jak […]

Czytaj więcej >>

Marka SMAKOVITA stała się właścicielem kolejnego patentu!

Uprzejmie informujemy, że marka SMAKOVITA stała się właścicielem kolejnego patentu. Jego autorem jest Pan Mariusz Musiał – Szef Zakładów Produkcyjnych Regis.   Patent dotyczy procesu technologicznego i  znajdzie zastosowanie w przetwórstwie mięsnym oraz rybnym. Korzystając z  wynalazku można wytwarzać produkty mięsne o różnym stopniu rozdrobnienia takie jak mięsa kulinarne , wędzonki, kiełbasy, pasztety, parówki.  Jego […]

Czytaj więcej >>