Aktualności

Piotr Kulikowski nowym Prezesem Zarządu Krajowej Rady Drobiarstwa – Izby Gospodarczej

14 czerwca 2018 r. w Józefowie pod Warszawą podczas Walnego Zgromadzenia Członków Piotr Kulikowski został powołany na Prezesa Zarządu KRD-IG. Na stanowisku tym zastąpił Rajmunda Paczkowskiego, który od tej pory będzie pełnił funkcję Wiceprezesa Izby.   Ustępujący ze stanowiska Prezesa Zarządu Rajmund Paczkowski współpracę z KRD-IG rozpoczął w 1994 roku. Na czele Izby stanął w […]

Czytaj więcej >>

NAWET NAJLEPSZA STRONA INTERNETOWA NIE ZASTĄPI OSOBISTEGO KONTAKTU

 W  największych w Warszawie wiosennych targach spożywczych WorldFood Warsaw uczestniczyło ponad 300 wystawców, z czego 40 procent to firmy zagraniczne, w tym duża reprezentacja Włochów i Hiszpanów. Tegoroczną  V edycję Targów  odwiedziło ponad 6 tys. osób, ale jak zapewnia Agnieszka Szpaderska dyrektor WorldFood  – nie były to przypadkowe osoby, ale ściśle związane z branżą i […]

Czytaj więcej >>

XLIX KONKURS „Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym” WIOSNA 2018

Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego Zakład Technologii Mięsa i Tłuszczu zorganizował po raz czterdziesty dziewiąty KONKURS pod tytułem „Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym” WIOSNA 2018.   KONKURS WIOSNA 2018 obejmował następujące grupy wędliny: kiełbasy, produkty blokowe (drobno, średnio i grubo rozdrobnione, rolady), wędliny podrobowe (wątrobianki, pasztetowe, kiszki, salcesony), wyroby garmażeryjne (w […]

Czytaj więcej >>

Zakończyły się targi Polagra Food

Za nami 3 intensywne dni spotkań branży spożywczej i do tego po raz pierwszy w otoczeniu wiosennej aury. To było wydarzenie, podczas którego na pierwszym planie były rozmowy biznesowe, a tłem do tych spotkań była żywność – wysokiej jakości, innowacyjna, przygotowana z myślą o oczekiwaniach konsumentów.   Tegoroczna edycja targów Polagra Food to 3 pawilony […]

Czytaj więcej >>

”Wybrane zagadnienia z zakresu bezpieczeństwa i jakości produktów mięsnych”

W kwietniu br., w Poznaniu, odbyła się konferencja pt. ”Wybrane zagadnienia z zakresu bezpieczeństwa i jakości produktów mięsnych”. Jej organizatorem była firma ALS, posiadająca akredytowane laboratoria mikrobiologiczne oraz laboratorium badań sensorycznych i konsumenckich. Wśród zaproszonych prelegentów na spotkaniu obecny był Pan Remigiusz Pomykała z Państwowego Instytutu Weterynaryjnego w Puławach, który podzielił się z uczestnikami wiedzą […]

Czytaj więcej >>