Aktualności

Oszczędności to nie wszystko. Co przedsiębiorca może zyskać dzięki fotowoltaice?

Ceny za zużycie energii elektrycznej przez cały wzrastają. Podwyżki te najdotkliwiej odczuwają przedsiębiorcy. Jednym z rozwiązań przynoszących oszczędności i zwiększających niezależność energetyczną jest budowa własnej instalacji fotowoltaicznej. O tym jakie korzyści niesie takie rozwiązanie rozmawiamy z Krzysztofem Pańczykiem, Kierownikiem Oddziału Vosti Poznań.   Coraz więcej przedsiębiorstw jest zmuszonych szukać oszczędności na różnych etapach swojego procesu produkcyjnego, […]

Czytaj więcej >>

UWAGA!!! Jeszcze prostsza i wygodniejsza forma zgłoszenia produktów do certyfikacji „Doceń polskie”!

Wypełnij zgłoszenie on-line: https://bit.ly/2RvGqgh Przypominamy XXXVII certyfikacja Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” odbędzie się 28 października w Hotelu Centrum w Sosnowcu.

Czytaj więcej >>

Od października MEATplace.pl rusza z kolejną odsłoną webinarów!

Od października ruszamy z kolejną odsłoną naszych webinarów. Zapraszamy do naszego nowego studia online, z którego transmitować będziemy dla Państwa (jak zwykle) ciekawe i wartościowe treści w formie webinarów, jak i UWAGA! virtualne wydarzenia branżowe (kongresy, szkolenia itp.).   Zawsze bezpiecznie, zawsze wygodnie i zawsze na czasie! https://meatplace.pl

Czytaj więcej >>

Stanowisko POLPIG w sprawie Ustawy o zmianie ustawy o ochronie zwierząt oraz niektórych innych ustaw

Od kilku dni trwa dyskusja na temat wprowadzonej pod obrady Sejmu projektu Ustawy o zmianie ustawy o ochronie zwierząt oraz niektórych innych ustaw (dalej Ustawa) Dotyczy ona nie tylko samego dobrostanu zwierząt, ale również kilku innych kluczowych elementów regulujących m. in.:  nadzór nad utrzymaniem zwierząt inwentarskich oraz sposób likwidacji legalnie działających sektorów gospodarki.   Jesteśmy […]

Czytaj więcej >>

Branża mięsna w obliczu pandemii koronawirusa i po niej – trendy, prognozy, plany

W dniu 24 czerwca br. podczas Kongresu MEATing ONLINE 2020 odbyła się debata: „Branża mięsna w obliczu pandemii koronawirusa i po niej – trendy, prognozy, plany”. Spotkanie poprowadził Marek Bielski GEMINI GROUP, a jego gośćmi byli: Anna Bąk, Członek Zarządu Wiceprezes Spółki ds. rozwoju OLEWNIK, Magdalena Kowalewska, Analityk Biura analiz sektora rolno-spożywczego Departament Food & […]

Czytaj więcej >>