Aktualności

Instalacja chłodnicza z amoniakalną pompą ciepła została dostarczona przez GEA Refrigeration Poland do firmy 2 Sisters Storteboom w Komornikach

GEA Refrigeration Poland dostarczyła zintegrowany system chłodniczy z amoniakalną pompą ciepła do nowego zakładu firmy przetwórstwa drobiu 2 Sisters Storteboom B.V. w Komornikach.   Projektowanie, konfiguracja i montaż tych systemów odbywał się przy ścisłej współpracy firm 2 Sisters Storteboom i GEA Refrigeration Poland. Celem było znaczne zmniejszenie zużycia energii i emisji CO2, a tym samym […]

Czytaj więcej >>

Wzrost wyników i mocne społeczne zaangażowanie Prezes Zarządu Sokołów S.A. podsumowuje rok

W mijającym roku pojawiły się wyjątkowe wyzwania. Były one związane zarówno z pandemią koronawirusa, jak i rozprzestrzeniającym się nadal wirusem ASF, mocno dotykającym całą branżę mięsną. W tej wymagającej sytuacji, Grupa Sokołów wypracowała satysfakcjonujące wyniki. Firma zwiększyła przychody ze sprzedaży o 3% w porównaniu z rokiem ubiegłym oraz uzyskała zysk operacyjny lepszy od zaplanowanego o […]

Czytaj więcej >>

Nowość! Kabanosy Kurpiowskie Specjały z dodatkiem jałowca od ZM Pekpol – aromatyczne i sycące

Aromatyczne kabanosy z dodatkiem jałowca z linii Kurpiowskie Specjały to nowa propozycja w portfolio ZM Pekpol. Ta pyszna przekąska została przygotowana z najwyższej jakości mięsa wieprzowego: 100 g produktu zostało wyprodukowane ze 172,4 g.   Kabanosy Kurpiowskie Specjały są poddawane procesom wędzenia i suszenia, dzięki czemu mają wyjątkowy aromat. Wyrazisty smak to zasługa mieszanki naturalnych […]

Czytaj więcej >>

Bakterie Escherichia coli

Bakterie Escherichia coli zostały po raz pierwszy wyizolowane w drugiej połowie XIX wieku z kału noworodka i scharakteryzowane przez austriackiego lekarza pediatrę Theodora Eschericha, wówczas pod nazwą Bacterium coli commune (bakteria jelitowa powszechna).   Bakterie Escherichia coli zostały po raz pierwszy wyizolowane w drugiej połowie XIX wieku z kału noworodka i scharakteryzowane przez austriackiego lekarza pediatrę Theodora Eschericha, wówczas […]

Czytaj więcej >>

Zapraszamy na kolejny webinar!

W środę, 25. listopada br., o godz. 12.00, odbędzie się webinar z cyklu “3 kwadranse z Ekspertem” pt. “Dobrostan zwierząt jako element Europejskiego Zielonego Ładu”.   Zarejestruj swój udział w webinarze   Agenda spotkania: Kilka słów o TÜV SÜD Zakres obowiązujących przepisów Inicjatywy światowe i europejskie Wymagania globalnych producentów żywności względem polskiego rynku Dobre praktyki […]

Czytaj więcej >>