Aktualności

Mlekowe kokosowe, lody szampańskie – dylematy producentów związane z nazewnictwem produktów

Czy „mleko kokosowe” nadal sprzedamy jako mleko, a „masło orzechowe” pozostanie masłem? Czy każdy produkt spożywczy będzie można oznaczyć jako „polski” lub „tradycyjny”? Czy lody „szampańskie” muszą mieć smak szampana? To tylko niektóre z pytań, na które znajdą odpowiedź uczestnicy targów Polagra Food.   Nazwa produktu to jeden z czynników decydujących o jego sukcesie marketingowym. Ma […]

Czytaj więcej >>

Novel food – jak ugryźć problem wprowadzania nowej żywności na rynek

Nasiona chia, olej z mikroalg, guma guar, jadalne skrzydła owadów – „nowa żywność” podbija rynek Unii Europejskiej. O tym jak ją wprowadzać do obrotu handlowego będziemy mowa podczas targów POLAGRA FOOD w Poznaniu, które odbędą się w dn. 8-10 maja.   Polscy konsumenci są coraz bardziej otwarci na nowe doznania smakowe. To ważny trend, który […]

Czytaj więcej >>

O strategii komunikacji marek własnych na targach Polagra Food

Już za 4 tygodnie Międzynarodowe Targi Wyrobów Spożywczych POLAGRA FOOD. Podczas tegorocznej edycji wydarzenia, w ramach otwartej sceny szkoleniowej, zaplanowano między innymi spotkanie na temat kremowania wizerunku marki własnej.   Marki własne od kilku lat zyskują coraz więcej miejsca w naszych koszykach zakupowych. Kiedyś kojarzyły się z produktem tanim i jednocześnie niskiej jakości. Dziś uchodzą […]

Czytaj więcej >>

Zaproszenie na konferencję szkoleniową dla branży spożywczej

Serdecznie zapraszamy na konferencję szkoleniową dla branży spożywczej „Branża mięsna a trend super żywności. Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne. Badania konsumenckie. Nowe marki. Wymogi formalne i praktyka rynku.”, która odbędzie się 24 kwietnia w Osjakowie k. Wielunia. _ Spotkanie będzie dotyczyło zmian zachodzących na polskim rynku spożywczym. Od kilku lat widoczny zaczyna być wzrost świadomości społecznej […]

Czytaj więcej >>

Targi EuroGastro i WorldHotel 2018 wysoko ocenione przez branżę

Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro oraz 11. Międzynarodowe Targi Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel w dniach 21-23 marca odwiedziło 19 117 osób. Czekało na nich 268 wystawców z 20 krajów. Po raz kolejny potwierdziło się, że mariaż EuroGastro i WorldHotel jest niezwykle udany. Przedstawiciele branży gastronomicznej i hotelarskiej zapoznali się z najnowszymi trendami rynkowymi oraz wzięli udział […]

Czytaj więcej >>