Aktualności

Zakładzie Mięsnym POLIWCZAK mają apetyt na digitalizację

Według prognoz GfK Polonia, spożycie mięsa w Polsce do końca 2020 roku będzie rosło w ponad siedmioprocentowym tempie. Już dziś statystyczny Polak zjada więcej niż 70 kg mięsa rocznie, w tym aż 20 kg wędlin, podaje GUS. ZM POLIWCZAK chce wykorzystać koniunkturę i inwestuje w zaawansowane technologie. Rodzinne przedsiębiorstwo z Mysłowic zdecydowało się wdrożyć system […]

Czytaj więcej >>

20 lat minęło! – zobacz pierwszy numer „Rzeźnika polskiego”

Szanowni Państwo! Dokładnie dwadzieścia lat temu na rynku wydawnictw branżowych pojawiła się nowa jakość – Miesięcznik “Rzeźnik polski”  (dawniej „Rzeźnik 2001”). Wszystkim naszym sympatykom dziękujemy za zaufanie, życzliwość, inspirujące rozmowy i spotkania, za to, że jesteście z nami. Zapraszamy do lektury pierwszego, historycznego numeru naszego miesięcznika. _ Publikacja jest dostępna TUTAJ >>

Czytaj więcej >>

Wypowiedzi uczestników Kongresu MEATing 2019

Przedstawiamy kilka wypowiedzi uczestników Kongresu #MEATing 2019. Posłuchajcie sami czy, w opinii naszych Gości, warto było przyjechać na nasz kongres.  

Czytaj więcej >>

NOWOŚĆ – przekąski mięsno-serowe od MLEKOVITY i Sokołowa – Snackowite połączenie  

Grupa MLEKOVITA oraz Sokołów S.A. podjęły współpracę, tworząc innowacyjny projekt biznesowy. Dzięki kooperacji firm, powstały nowe propozycje produktowe, które właśnie pojawiły się na rynku. W odpowiedzi na aktualne trendy konsumenckie, Sokołów oraz MLEKOVITA poszerzają asortyment przekąsek, wprowadzając trzy wyjątkowe połączenia przekąsek serowych i mięsnych: Party Time, Wypasiony Duo Snack oraz Sokoliki Duo Snack.   Doświadczenie […]

Czytaj więcej >>

MEATing 2019 – relacja w programie AGROPASJA (POLSAT NEWS)

Tych, którzy nie widzieli relacji z Kongresu #MEATing 2019 w programie AGROPASJA (POLSAT NEWS) – zapraszamy do obejrzenia materiału na naszym kanale YT.

Czytaj więcej >>