Aktualności

Sprawne działanie w przemyśle przetwórstwa mięsnego: Trymer Quantum® X1500 firmy Bettcher – elastyczność, trwałość, wydajność.

Wysokowydajne urządzenia tnące dla przemysłu przetwórstwa mięsnego i rybnego. Bettcher Industries Inc. z siedzibą w Ohio, USA. W Europie, firma jest reprezentowana przez Bettcher GmbH z siedzibą w Dierikon, Szwajcaria.   Trymer Bettcher Industries X1500 jest doskonałym urządzeniem do odtłuszczania mięsa wieprzowego. Ten unikalny, opatentowany trymer sprawia, że proces odtłuszczania jest bardziej dokładny, prowadząc w […]

Czytaj więcej >>

Biała kiełbasa z szynki Kurpiowskie Specjały ZM Pekpol doskonała na Wielkanoc

Biała kiełbasa to jeden z produktów, które są niezastąpione w tradycyjnym, wielkanocnym menu.  Podajemy ją do barszczu białego, polskiego tradycyjnego żuru, który jest nieodłącznym daniem na wielkanocnym stole. Biała kiełbasa marki ZM Pekpol w naturalnym jelicie została przygotowana aż z 95 proc. mięsa z szynki wieprzowej. Nie zawiera glutenu, a swój charakterystyczny smak i aromat […]

Czytaj więcej >>

Kupując polskie produkty wspieramy się wzajemnie! #DocenPolskie #KupujPolskie

Tymi małymi gestami każdy z nas świadomie lub nieświadomie wspomaga polskich przedsiębiorców, a tym samym daje moc sprawczą do funkcjonowania naszej gospodarki oraz motywuje nas i aktywuje do dalszego działania.   Wspierajmy się wzajemnie! Każda złotówka wydana przez nas na polskie produkty stworzy łańcuch dobrych zależności.   Każdy z nas jest klientem, konsumentem, pracodawcą lub […]

Czytaj więcej >>

Zakaz polowań to cios w bezpieczeństwo żywnościowe kraju

Sobotni komunikat Ministerstwa Środowiska precyzujący zakaz wstępu do lasu również dla myśliwych znacząco zmniejszy możliwości działań związanych z walką z ASF. Ze względów wizerunkowych podjęto kroki które zwiększą zagrożenie Afrykańskim Pomorem Świń. Zamiast poszerzania zakazu, wskazana byłaby raczej kampania informacyjna wskazująca że odstrzały sanitarne i usuwanie truchła nie są dla myśliwych relaksem tylko pracą chroniącą […]

Czytaj więcej >>

Zapraszamy na debatę on-line: „Branża mięsna w dobie koronawirusa”

Tematyka Debaty: Jak przedsiębiorstwa branży mięsnej radzą sobie w obecnych realiach? – opinie managerów zarządzających zakładami przetwórstwa mięsa. Sytuacja sektora bankowego w kontekście pandemii => zmiany w procesach wymagających kontaktu z klientem i uwarunkowania zewnętrzne. Wsparcie dla klientów i programy pomocowe w praktyce, z perspektywy Banku. Prognoza dla rynku spożywczego, ze szczególnym uwzględnieniem sektora mięsnego, […]

Czytaj więcej >>