Aktualności

Antybakteryjne posadzki Flowfresh w Zakładzie Drobiarskim Lech Drób w Zalewie

Zakład Drobiarski Lech Drób w Zalewie, w województwie warmińsko-mazurskim, to jeden z najnowocześniejszych zakładów tego typu w północnej Polsce. Inwestycja o powierzchni 25 000 m kw. została wyposażona w zaawansowane technologicznie urządzenia do uboju, patroszenia i rozbioru drobiu. Na powierzchni 6 500 m kw. wykonano w niej antybakteryjne posadzki poliuretanowo-cementowe Flowfresh, w technologii i z […]

Czytaj więcej >>

EWOLUCJA I TRENDY W BRANŻY SPOŻYWCZEJ

W ciągu ostatnich 20 lat polski sektor spożywczy przeszedł znaczące przeobrażenia, a dzięki stałemu rozwojowi technicznemu, technologicznemu i organizacyjnemu, Polska jest ósmym eksporterem żywności spośród państw UE, a ponadto oferuje duży potencjał dla produkcji żywności ekologicznej. W 2019 r. wpływy z eksportu znacząco się zwiększyły o blisko 7 proc. do prawie 32 mld euro, wobec […]

Czytaj więcej >>

Wschodnioeuropejski Kongres Trzoda 3.0 już za nami!

31 stycznia w Hotelu 500 Tarnowo Podgórne (koło Poznania) odbył się Wschodnioeuropejski Kongres Trzoda 3.0. To już trzecia edycja Kongresu, dawniej występująca pod nazwą Narodowy Dzień Świni. Tym razem wydarzenie zgromadziło przeszło 300 uczestników z całego kraju i z zagranicy, w tym: hodowców i producentów trzody chlewnej, lekarzy weterynarii, techników weterynarii, zootechników, pracowników akademickich, producentów […]

Czytaj więcej >>

Wskocz do Strefy Innowacji i daj swojemu start-upowi szansę na sukces!

Wystartował konkurs dedykowany start-upom – Food Innovation Challenge. Podczas tegorocznych targów WorldFood Poland będzie można zawalczyć o Nagrodę Główną o wartości 60 000 tys. zł. Jednak już sam udział umożliwia szerokie dotarcie do potencjalnych inwestorów i najważniejszych osób z branży.   W odpowiedzi na zmieniające się potrzeby przemysłu spożywczego, postanowiliśmy odkryć i wypromować nieszablonowe pomysły oraz […]

Czytaj więcej >>

Poszerzamy kompetencje pod okiem ekspertów HoReCa

Oferta ponad 300 wystawców z 20 krajów, druga sesja cyklu szkoleniowego Profesjonalny Menedżer Restauracji, warsztaty „Efektywny hotel – od koncepcji do sukcesu”, a także konkursy i pokazy, w których organizację angażują się znani ze szklanego ekranu mistrzowie – to propozycje 24. Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro i 13. Międzynarodowych Targów Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel. Te najważniejsze […]

Czytaj więcej >>