Aktualności

Sokołów po raz kolejny z tytułem Solidnego Pracodawcy Roku

Już po raz drugi firma Sokołów otrzymała prestiżowy tytuł Solidnego Pracodawcy Roku. Celem tego programu jest wyłonienie najlepszych pracodawców w Polsce – przede wszystkim tych, którzy promują ciekawe, innowacyjne rozwiązania z dziedziny HR. Nagroda jest potwierdzeniem klarowności i rzetelności działania przedsiębiorstwa.   Do otrzymania tytułu Solidnego Pracodawcy Roku niezbędne jest spełnienie szeregu wystandaryzowanych kryteriów. Do […]

Czytaj więcej >>

Postawmy na jako JAKOŚĆ

Jesienią i zimą wzrasta zapotrzebowanie na mięso i jego przetwory. Polski przemysł mięsny jest coraz szerzej doceniany w Europie i na świecie, ale branża mięsna jest niejednorodna – z jednej strony święci sukcesy i wciąż rośnie, z drugiej zaś napotyka na wiele przeszkód i zagrożeń. Organizatorzy Targów WorldFood, zapraszają producentów, eksporterów, dystrybutorów mięsa wieprzowego, drobiowego i wołowego […]

Czytaj więcej >>

Kulinarny Puchar polskiego Mięsa Drobiowego

Za nami emocjonujący dzień, podczas którego dziesięć  2 – osobowych drużyn młodych adeptów sztuki kulinarnej ze szkół gastronomicznych walczyło w  I Ogólnopolskim konkursie Kulinarnym o Puchar Polskiego Mięsa Drobiowego, pod patronatem najznakomitszych w tej dziedzinie – Fundacji Klub Szefów Kuchni.   Pomysłodawcą oraz organizatorem konkursu był Związek Polskie Mięso. Cały projekt został sfinansowany z Funduszu […]

Czytaj więcej >>

Zaproszenie na konferencje branżową

Serdecznie zapraszamy na konferencje:  Bezpieczeństwo żywności – nadzór, podział kompetencji oraz doświadczeń we współpracy pomiędzy służbami weterynaryjnymi a branżą mięsną.   14-15 lutego 2019 roku. Hotel Centrum Konferencyjno-Wypoczynkowe Pałac i Folwark Łochów Więcej informacji na www.polskie-mieso.pl      

Czytaj więcej >>

Nowoczesny Zakład drobiarski Plukon w Sieradzu

W dniu 8 listopada b.r. w Gruszczycach (woj. łódzkie) koło Sieradza uroczyście otwarto nowy zakład drobiarski Plukon Sieradz. Jest to 21 zakład międzynarodowego koncernu Plukon Food Group, który specjalizuje się w produkcji i sprzedaży mięsa drobiowego. Moce ubojowe Zakładu Plukon Sieradz wynoszą 240 tys. kurcząt dziennie. Dzięki nowoczesnemu parkowi maszynowemu możliwy jest podział i zapakowanie […]

Czytaj więcej >>