Miesięcznik "Rzeźnik polski"

Inteligentny, interaktywny i innowacyjny

Mercedes-Benz Sprinter wyznacza standardy całego segmentu dużych samochodów dostawczych od 1995 roku, kiedy model zadebiutował na rynku. Dziś na drogi wjeżdża trzecia generacja tego bestsellera wśród vanów.   Zarządzanie flotą dzięki usługom sieciowym Mercedes PRO connect Nowy Sprinter zapewnia znaczny skok efektywności dzięki niższym całkowitym kosztom eksploatacyjnym i możliwości dopasowania pojazdu precyzyjnie do potrzeb klienta. […]

Czytaj więcej >>

Nasza branża czekała na to 50 lat!

„Technologiczne uwarunkowania powstawania odchyleń jakościowych wyrobów mięsnych” to tytuł  książki – niezbędnej pozycji każdego technologa, którą pragniemy Państwu zaprezentować. _ Książka ukaże się w poręcznym formacie B5, w eleganckiej twardej oprawie z szytym grzbietem, gwarantującym jej trwałość, nawet podczas wielokrotnego i intensywnego użytkowania. Zależało nam bardzo na wysokim poziomie, zarówno pod względem merytorycznym jak i […]

Czytaj więcej >>

ALLSPICE – OFERTY PRACY

Firma ALL SPICE od 20 lat na polskim rynku zajmuje się produkcją przypraw i dodatków funkcjonalnych do żywności. Posiada uznaną w środowisku branżowym markę, którą buduje współpracując z największymi producentami przetworów mięsnych. Głównym celem firmy jest dążenie do doskonałości w każdym zakresie. W związku z nieustającym rozwojem naszej organizacji poszukujemy kandydatów na stanowiska: _ TECHNOLOG ŻYWNOŚCI […]

Czytaj więcej >>

ELASTYCZNY SYSTEM ISHIDA EFEKTYWNYM WSPARCIEM PRZETWÓRSTWA DROBIU

  Ishida Europe wdrożyła elastyczne i efektywnie wykorzystujące przestrzeń fabryczną rozwiązanie przeznaczone dla wysoko wydajnych procesów dokładnego ważenia i pakowania udek i podudzi drobiowych w jednej z wiodących brytyjskich firm spożywczych Faccenda Foods.  _ Jest to druga instalacja Ishida w nowoczesnym zakładzie porcjowania drobiu Faccenda w Telford, w Wielkiej Brytanii. System odważa filety drobiowe na […]

Czytaj więcej >>

85 kulinarnych inspiracji, czyli elektroniczna książka kucharska programu „Doceń polskie”

Głodni nowych przepisów? Z pomocą przychodzą organizatorzy programu „Doceń polskie” i opracowany przez nich kulinarny e-book. Publikacje zawiera opisy przygotowania przystawek, zup, dań głównych, a także deserów i napojów. W sumie zebrano 85 przepisów! Niektóre receptury są proste, inne wymagają nieco większego zaangażowania. Ich wspólnym punktem są składniki; przynajmniej jeden produkt potrzebny do przygotowania dania […]

Czytaj więcej >>