Nasza branża czekała na to 50 lat!

„Technologiczne uwarunkowania powstawania odchyleń jakościowych wyrobów mięsnych” to tytuł  książki – niezbędnej pozycji każdego technologa, którą pragniemy Państwu zaprezentować.

_

Książka ukaże się w poręcznym formacie B5, w eleganckiej twardej oprawie z szytym grzbietem, gwarantującym jej trwałość, nawet podczas wielokrotnego i intensywnego użytkowania. Zależało nam bardzo na wysokim poziomie, zarówno pod względem merytorycznym jak i edytorskim. Poradnik zostanie wydrukowany na matowym papierze kredowym. Łączna objętość to około 500 stron (podzielonych na dwa tomy). Opracowanie obejmie ponad 110 najważniejszych odchyleń technologicznych. Teksty zostaną wzbogacone 160 pełnokolorowymi, profesjonalnymi, studyjnymi fotografiami przed­stawiającymi dokładnie opisywane odchylenia.

_

Zawartość merytoryczna.

Pierwszy tom będzie zawierał opracowania odchyleń dotyczących następujących grup asorty­mentowych:

Wędliny obrabiane termicznie:

a) wędzonki parzone,
b) kiełbasy parzone i wyroby blokowe,
c) wędliny pieczone, parzone niskowydajne oraz podsuszane i suszone.

Przetwory drobiowe.
Tłuszcze topione (smalce).

_

Drugi tom obejmie następujące grupy:

Wędliny surowe:

a) wędliny surowe miękkie,
b) wędliny surowe dojrzewające.

Wędliny podrobowe i wyroby garmażeryjne:

a) salcesony i studzieniny,
b) kiszki wątrobiane i pasztety,
c) kiszki kaszane (kaszanki).

Konserwy:

a) konserwy pasteryzowane,
b) konserwy sterylizowane.

Wyroby pakowane.

_

Każdy z działów poprzedzony zostanie wprowadzeniem technologicznym opisującym najistotniejsze zagadnienia dotyczące danej grupy asortymentowej.

Całość opracowania zostanie poprzedzona wstępem technologicznym zawierającym wszyst­kie najistotniejsze informacje dotyczące surowca, dodatków funkcjonalnych, procesów technologicznych itp.

Wydawnictwo będzie więc kompletne pod względem zagadnień, jakich dotyczy.

_

Więcej informacji  >> TUTAJ

_