Aktualności

Iść dalej…

Z Izabelą Kielczyk – psychologiem biznesu rozmawia Katarzyna Salomon   Nastały niespokojne czasy – pandemia, wojna w Ukrainie, podwyżki, wzrost kosztów prowadzenia działalności. Wszystko to bardzo negatywnie wpływa na naszą psychikę. Jak sobie więc radzić w tym kryzysowym okresie? Czasy rzeczywiście są trudne. Wszyscy to odczuwamy. Świat zewnętrzny zmienia się dynamicznie, a na rynek pracy […]

Czytaj więcej >>

Kongres MEATing 2023 już jutro!

Już jutro widzimy sie na Kongresie MEATing 2023, w MCC Mazurkas, w Ożarowie Mazowieckim! Startujemy o 9.00 Pobierz nasza Aplikacje Kongresowa, by w pełni uczestniczyć w naszym wydarzeniu. Android: https://tiny.pl/9b9t2 iOS: https://tiny.pl/wsk9j

Czytaj więcej >>

3 kroki do energooszczędnych rozwiązań w chłodnictwie przemysłowym

W dzisiejszych czasach wszyscy skupiają się na zmniejszeniu zużycia energii elektrycznej, a my wychodzimy już krok do przodu i myślimy o ograniczeniu zużycia wody w chłodniczych instalacjach przemysłowych.   1 Krok Absorpcja amoniakalna Wykorzystanie ciepła odpadowego w celu wytworzenia chłodu. Zamontowaliśmy pod Poznaniem pierwszy w Polsce amoniakalny agregat absorpcyjny. Urządzenie pracuje w instalacji biogazowni rolniczej, […]

Czytaj więcej >>

NATUREEF pomaga rosnąć branży opakowaniowej w zgodzie z ekologią

Codziennością największych polskich producentów opakowań oraz żywności, a także młodych firm tworzących innowacyjne, neutralne dla środowiska opakowania, są poszukiwania odpowiedzi na pytania związane ze zmieniającymi się przepisami, powstającymi technologiami i trendami konsumenckimi. Już kilkadziesiąt z nich odpowiedzi znajduje w NATUREEF, wiodącej polskiej organizacji łączącej szeroko rozumianą branżę opakowaniową z partnerami zagranicznymi i światem nauki.   […]

Czytaj więcej >>

Sześć pytań, które najczęściej zadają nam nasi klienci, chcący dostosować swoją ofertę do potrzeb młodego pokolenia

Z Joanną Plucknett – analitykiem trendów spożywczych w firmie Inwestel Sp. z o.o. rozmawia Karolina Szlapańska   Czy w produkcji wyrobów mięsnych warto brać pod uwagę młodzieżowe trendy? Mówiąc o pokoleniu dzisiejszej młodzieży mamy na myśli grupę nasto- i dwudziestolatków wchodzącą właśnie w dorosłość i samodzielność, z rosnącą siłą nabywczą, która będzie tworzyć główny trzon konsumentów przyszłości. […]

Czytaj więcej >>