Bez kategorii

Dla najbardziej wymagających klientów

Z Aleksandrą Anioł, pełnomocnikiem ds. ZSZBŻ PINI POLONIA rozmawia Katarzyna Salomon   Aż trzy wyroby firmy PINI POLONIA mogą poszczycić się prestiżowym Godłem Programu „Doceń polskie TOP PRODUKT”. Proszę o krótkie przedstawienie zwycięzcy. Zakład został zlokalizowany na terenie Łódzkiej Strefy Ekonomicznej – położony na wschód od miasta Kutna w pobliżu międzynarodowej drogi Warszawa-Berlin. Autostrady Łódź […]

Czytaj więcej >>

Zaproszenie na konferencje branżową

Serdecznie zapraszamy na konferencje:  Bezpieczeństwo żywności – nadzór, podział kompetencji oraz doświadczeń we współpracy pomiędzy służbami weterynaryjnymi a branżą mięsną.   14-15 lutego 2019 roku. Hotel Centrum Konferencyjno-Wypoczynkowe Pałac i Folwark Łochów Więcej informacji na www.polskie-mieso.pl      

Czytaj więcej >>

Już jest! Najważniejsza książka!

Już jest! książka „TECHNOLOGICZNE UWARUNKOWANIA POWSTAWANIA ODCHYLEŃ JAKOŚCIOWYCH WYROBÓW MIĘSNYCH” część I   Po ponad trzech latach prac możemy się cieszyć razem z Państwem pierwszą częścią naszej książki.Takiego wydawnictwa nie było na rynku od 50 lat i z pewnością nieprędko powstanie kolejne tego typu. Książka ta to kompendium WIEDZY NIEZBĘDNEJ KAŻDEMU TECHNOLOGOWI, SZEFOWI PRODUKCJI, OSOBOM ODPOWIEDZIALNYM […]

Czytaj więcej >>

Organizacja Belgijskie Mięso zaprosiło europejskich dziennikarzy branży mięsnej na Okrągły Stół

W dniach 29 i 30 sierpnia 2018r. Biuro Belgijskie Mięso  zorganizowało 13-ą edycję wydarzenia zwanego “Okrągły Stół”. Jest to wydarzenie PR adresowane do dziennikarzy, w którym w tym roku uczestniczyło 20 dziennikarzy reprezentujących europejskie wydawnictwa i prasę  poświęconą tematyce mięsnej.   Pierwszego dnia grupa dziennikarzy odwiedziła jeden z najlepszych sklepów mięsnych w Belgii, znaczącego dostawcę […]

Czytaj więcej >>

XLIX KONKURS „Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym” WIOSNA 2018

Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego Zakład Technologii Mięsa i Tłuszczu zorganizował po raz czterdziesty dziewiąty KONKURS pod tytułem „Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym” WIOSNA 2018.   KONKURS WIOSNA 2018 obejmował następujące grupy wędliny: kiełbasy, produkty blokowe (drobno, średnio i grubo rozdrobnione, rolady), wędliny podrobowe (wątrobianki, pasztetowe, kiszki, salcesony), wyroby garmażeryjne (w […]

Czytaj więcej >>