Aktualności

Jakość produkowanej tektury determinuje estetykę, funkcjonalność i trwałość opakowania

Z Markiem Jarmuszczakiem Dyrektorem Działu Rozwoju w firmie TFP Sp. z o.o. rozmawia Małgorzata Martini   Firma TFP Sp. z o.o. specjalizuje się w produkcji tektury i opakowań z niej. Od kiedy firma dostarcza swoje wyroby dla branży mięsnej? Nasza firma produkuje tekturę falistą i opakowania już od ponad 30 lat. W tym czasie udało nam […]

Czytaj więcej >>

Jakość produktu kształtowana jest głównie w procesie technologicznym

Jakość produktu kształtowana jest głównie w procesie technologicznym. W celu jej zachowania podczas magazynowania, transportu i sprzedaży konieczne jest stosowanie opakowań ściśle dostosowanych do właściwości pakowanego produktu oraz spełniających wymagania sanitarne oraz handlowe.   Na wymagania te składają się między innymi dyrektywy Unii Europejskiej: 82/711/EEC, 84/572/EEC, 85/572/EEC, 90/128/EEC, 93/8/EEC, 93/11/EEC, 97/48/EEC, 2002/72/EC, 2004/1/EC, 2004/19/EC, 2005/79/EC, […]

Czytaj więcej >>

Nowa jakość folii typu skin do pakowania mięsa, ryb itp. Gama produktów SkinFresh Top Expert od Grupy adapa

Folie typu skin to popularny wybór do pakowania wysokiej jakości wyrobów mięsnych i rybnych. Nadają produktom atrakcyjny wygląd na półce oraz pozwalają oszczędzać zasoby. Aby jak najlepiej spełniać wymagania swoich klientów, Grupa adapa dokładnie odświeżyła swoją gamę produktów SkinFresh Top i wprowadziła do oferty rozwiązanie „SkinFresh Top Expert”, które wyróżnia się zarówno podczas procesu pakowania, […]

Czytaj więcej >>

Konsekwentnie zmierzamy do wyznaczonego celu

Z Anną Malinowską – Specjalistą ds. Projektów Rozwojowych LINODRÓB oraz Martą Urbańską – Specjalistą ds. Jakości Linodrób rozmawia Katarzyna Salomon   Linodrób to firma z wieloletnim doświadczeniem w produkcji mięsa indyczego. Jak dbacie o wysoką jakość i trwałość oferowanych przez zakład produktów? Zakład Drobiarski Linodrób to firma rodzinna, która od prawie 30 lat zajmuje się produkcją […]

Czytaj więcej >>

Kontrola barwy żywności – od surowca do produktu końcowego

Barwa stanowi ważny czynnik podczas podejmowania decyzji. Tego typu wybory podejmujemy każdego dnia spożywając posiłek czy wykonując zakupy. Dlatego możliwość komunikacji liczbowej koloru zamiast opisu słownego jest istotna w precyzyjnym informowaniu o prawidłowym wrażeniu wzrokowym. Dzięki temu możemy monitorować zmiany barwy, która w żywności jest wskaźnikiem o stanie surowców i produktów. Sami doskonale wiemy jak […]

Czytaj więcej >>