Aktualności

Mięsne podsumowanie

Mamy za sobą rok 2023 – pełen wyzwań, wysokiej inflacji, dynamicznego wzrostu cen, kosztów utrzymania i prowadzenia działalności. Ich efektem są zmiany zachowań zakupowych nabywców, które dotyczyły większości kategorii produktowych. Mowa tutaj m.in. o optymalizacji wydatków, ograniczaniu wolumenu zakupów do ilości rzeczywiście potrzebnych, szukaniu ofert i promocji, przeliczaniu cen na ceny jednostkowe w przypadku wielopaków, […]

Czytaj więcej >>

Posadzka w branży mięsnej – kluczowe wyzwania

Z Wiktorem Dzioba, menadżerem ds. Kluczowych Klientów CEE, STONHARD rozmawia Karolina Szlapańska   Proces produkcji żywności jest szczególnie skomplikowany jak i wymagający. On nie wybacza błędów, a każde odstępstwo ma konsekwencje finansowe i często nie pozostaje bez wpływu na bezpieczeństwo żywności, a co za tym idzie zdrowie konsumenta. Koncentracja na zapewnieniu dla produkcji środowiska o […]

Czytaj więcej >>

Producent – handel Jak dbać o relacje?

Z Andrzejem Wojciechowiczem – Ekspertem Komisji Europejskiej, Doradcą FMCG Business Consulting rozmawia Katarzyna Salomon   Jak ocenia Pan aktualne relacje między sieciami handlowymi a producentami mięsa i wyrobów mięsnych dostarczającymi swoje produkty do sieci handlowych? Bieżący rok był trudną próbą odnalezienia równowagi w relacjach producent – handel ze względu na dynamicznie zmieniające się warunki około […]

Czytaj więcej >>

Rok 2024 – to będzie kolejny trudny rok dla przedsiębiorców

Ceny pracy i energii oraz finansowania są kluczowe w gospodarce, a w roku 2024 zmianie ulegną co najmniej dwa z tych parametrów. To może znacząco wpłynąć na próbujący odzyskać „równowagę” po okresie pandemii rynek. Z Grzegorzem Probola – właścicielem firmy Morgan Staff rozmawia Karolina Szlapańska.   Jakie wyzwania czekają pracodawców w 2024 r. pod względem […]

Czytaj więcej >>

Skuteczne zarządzanie w branży mięsnej

Firma z branży przetwórstwa mięsnego stawia na innowacyjność rozwiązań i efektywność w realizacji zamówień. Dzięki wsparciu systemu Softlab ERP by Asseco może skutecznie kontrolować najważniejsze obszary działalności swojego przedsiębiorstwa.   Nasz klient to jeden z liderów rynku przetwórstwa mięsnego w Polsce. Od wielu lat z sukcesem produkuje i sprzedaje (w Polsce oraz w coraz większej […]

Czytaj więcej >>