Aktualności

GLASBORD® – na ściany i sufity

Z czego wykonane są płyty Glasbord®? Płyty wykonane są z żywicy poliestrowej wzmocnionej włóknem szklanym. To jest ten sam materiał, który używany jest do budowy izoterm w nadbudowach samochodowych, różni się jednak tym, że jest specjalnie przygotowany do stosowania w budownictwie. Powierzchnia płyty pokryta jest folią surfaseal®, która zamyka wszelkie mikroszczeliny płyty, zabezpiecza przed zabrudzeniem […]

Czytaj więcej >>

Automatyczna komora tradycyjna iwysocki

KOMORA TRADYCYJNA „IWYSOCKI” to maksymalnie zautomatyzowane urządzenie do produkcji wyrobów tradycyjnych. Komora pozwala na uzyskanie wyrobów o walorach tradycyjnego produktu w zakresie wyglądu zewnętrznego, zapachu, smaku i eliminuje mankamenty produkcji takich wyrobów w komorach murowanych z cegły szamotowej, to jest: nierównomierne wędzenie, brak kontroli temperatury, brak możliwości mycia i spełnienia wymagań w zakresie prawidłowego funkcjonowania […]

Czytaj więcej >>

Zapowiedź WorldFood Poland 2024: Miejsce Spotkań Liderów Branży Żywnościowej

Warszawa, 16-18 kwietnia – Targi WorldFood Poland, kluczowe wydarzenie dla sektora spożywczego w Europie Środkowo-Wschodniej, zapraszają na kolejną edycję, która odbędzie się w EXPO XXI w Warszawie. Jako miejsce spotkań dla biznesu i wymiany wiedzy, WorldFood Poland 2024 zgromadzi profesjonalistów zarówno z Polski, jak i z zagranicy, oferując bogaty program konferencji, debat, konsultacji branżowych oraz […]

Czytaj więcej >>

Czy eksport drobiu nadal będzie wzrastał?

Eksport drobiu od wielu lat sukcesywnie rośnie, a Polska utrzymuje stabilną i niekwestionowaną pozycję lidera w jego produkcji w Unii Europejskiej. Wynika to nie tylko ze wzrostu zapotrzebowania na mięso, będącego efektem zmian demograficznych, ale także z wyjątkowych cech drobiu wpływających na jego powszechność stosowania. Ten rodzaj mięsa jest atrakcyjny zarówno dla konsumenta końcowego, przetwórców […]

Czytaj więcej >>

Rynek mięsa

Skup żywca rzeźnego w Polsce W pierwszym miesiącu 2024 r. znacząco wzrosła podaż żywca rzeźnego do skupu. Według danych meldunkowych GUS w styczniu 2024 r. do podmiotów skupujących łącznie dostarczono 471 tys. ton żywca rzeźnego, o 12% więcej niż w grudniu 2023 r. oraz w styczniu 2023 r. Skup żywca drobiowego wyniósł 285 tys. ton […]

Czytaj więcej >>