Aktualności

Wahania cen surowców są wyzwaniem dla wszystkich podmiotów działających w branży.

To sytuacja, która dotyka zarówno hodowców, jak i producentów. Wszyscy liczymy na stabilizację oraz wzrost popytu w okresie przedświątecznym – to wyjątkowy czas, kiedy tradycja łączy się z zwiększonymi zakupami Polaków. Wśród wędlin, które najczęściej trafiają na wielkanocne stoły, niezmiennie króluje biała kiełbasa. Nasza oferta obejmuje zarówno białą kiełbasę parzoną, jak i surową kiełbasę królewską […]

Czytaj więcej >>

Pismo w sprawie mięsa laboratoryjnego Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi

Stowarzyszenia branżowe mówią „NIE” laboratoryjnemu mięsu i apelują do Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi o stanowcze działanie i ochronę polskiego rynku mięsa! Poniżej treść przesłanego pisma.   Szanowny Panie Ministrze,   My, polscy rolnicy i przetwórcy sprzeciwiamy się wszelkim próbom wprowadzania na rynek Unii Europejskiej żywności wytwarzanej w laboratorium. Jej promocja jako bezpiecznej i zrównoważonej […]

Czytaj więcej >>

Eksperci, trendy i wyzwania. Co czeka branżę spożywczą, nutraceutyczną, HoReCa i cold chain w 2025 roku?

W dniach 8–10 kwietnia w halach EXPO XXI w Warszawie odbędzie się 11. edycja targów WorldFood Poland, które ponownie staną się centrum merytorycznej debaty dla przedstawicieli nie tylko z sektora spożywczego czy nutraceutycznego, lecz także cold chain oraz HoReCa. W programie znalazły się najistotniejsze tematy wyzwań regulacyjnych, innowacji technologicznych, zrównoważonego rozwoju czy roli konsumenta w […]

Czytaj więcej >>

Nasze ambicje sięgają dalej…

Z Andrzejem Kowalskim – Dyrektorem Sprzedaży i Marketingu JBB Bałdyga rozmawia Katarzyna Salomon   Co skłoniło Państwa do decyzji o przeprowadzeniu rebrandingu marki JBB? Jakie cele chcieliście osiągnąć dzięki tej zmianie? W biznesie stagnacja to krok wstecz. Nasza marka nieustannie ewoluuje, dlatego zdecydowaliśmy się na odświeżenie wizerunku, które podkreśla harmonię tradycji i nowoczesności. Chcieliśmy stworzyć […]

Czytaj więcej >>

Przyszłość bez strat. ZaPAKujmy ją wspólnie. Relacja z Seminarium Opakowaniowego PAK 2025.

W dniach 6-7 marca 2025 roku, w hotelu*** Osada Karbówko pod Toruniem odbyło się Seminarium Opakowaniowe PAK. Na wydarzeniu spotkali się eksperci z branży opakowaniowej, producenci żywności oraz przedstawiciele organizacji pozarządowych.   Między teraźniejszością a przyszłością – inspiracje Zuzanny Skalskiej. Część merytoryczną rozpoczęła prelekcja Zuzanny Skalskiej. Trendwatcherki, ekspertki w zakresie przewidywania trendów i prognozowania zmian […]

Czytaj więcej >>