Aktualności

Polski drób gościł na targach Speciality Food Festival w Dubaju

Krajowa Rada Drobiarstwa-Izba Gospodarcza i jej członkowie byli gośćmi prestiżowych targów Speciality Food Festival. Impreza odbyła się w dniach 18-20 września 2017 r. w World Trade Center w Dubaju. KRD-IG oraz jej kampania „Europejski drób – w jakości siła” promuje drób wyprodukowany w systemie jakości QAFP (Quality Assurance for Food Products) m.in. na rynku Zjednoczonych […]

Czytaj więcej >>

Targi EuroGastro i WorldHotel – wydarzenie na światowym poziomie

22. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro oraz 11. Międzynarodowe Targi Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel to najważniejsze spotkania dla branży HoReCa. Oba wydarzenia odbędą się w dniach 21-23 marca 2018 w Warszawie. Wystawcy z całego świata zaprezentują najwyższej jakości wyposażenie gastronomiczne i hotelarskie oraz szeroką ofertę żywności, napojów i alkoholi. Aromat kawy zachęci do odwiedzin strefy Coffee […]

Czytaj więcej >>

KRD-IG i polscy producenci drobiu na dorocznym spotkaniu chińskich służb weterynaryjnych FMA 2017

W dniach 19-21 września 2017 r. w chińskim mieście Guangzhou (Kanton) odbyła się trzecia edycja Międzynarodowej Wystawy Żywności, Mięsa i Produktów Rybnych (The 3rd China International Food, Meat and Aquatic Products Exhibition 2017 – FMA China). Wśród największych międzynarodowych wystawców znalazło się stoisko kampanii promocyjno-informacyjnej „Europejski drób – w jakości siła”, organizowanej przez Krajową Radę […]

Czytaj więcej >>

Naszą działalnością łączymy branże

Z takim hasłem przewodnim firma Weindich wystąpiła podczas Międzynarodowych Targów Technologii Spożywczych POLAGRA-TECH 2017. Na dwóch stoiskach obejmujących łącznie 264 m2 powierzchni spółka z Chorzowa zaprezentowała rozwiązania dla branży przetwórstwa mięsnego i spożywczego. _ Odwiedzający mogli zapoznać się z urządzeniami wykorzystywanymi w poszczególnych etapach obróbki mięsa, produkowanymi przez firmy z branżowej czołówki, m.in. urządzenia ubojowe, […]

Czytaj więcej >>

Air Products wprowadza na rynek technologię Freshline® SafeChill™ do wczesnego zwalczania bakterii Campylobacter

Rozwiązania Air Products dla branży spożywczej na Targach POLAGRA-TECH 2017, 25-28 września, pawilon 5, stoisko 149 _ Warszawa, 13 września 2017 r. – Firma Air Products wprowadziła na rynek opatentowany system Freshline® SafeChill™, który ma za zadanie pomagać przetwórcom drobiu oraz detalistom w znalezieniu sposobu dalszej redukcji zanieczyszczeń bakteriami Campylobacter, występującymi powszechnie w świeżym drobiu. _ […]

Czytaj więcej >>