Aktualności

Święta z TRADYCYJNYMI wędlinami

Czas świątecznych spotkań to również powrót do starych, tradycyjnych receptur. Czyli do wyjątkowego zestawu potraw, które zarezerwowane są tylko na czas grudniowego ucztowania. Kolacja wigilijna naturalnie postna, ale kolejne dni to już degustacja różnorodności – najlepszych wędlin. Szynek, schabów i kiełbas TRADYCYJNYCH w smaku i sposobie przyrządzania. Te najlepsze wytwarzane są w podbeskidzkich Buczkowicach, wiedzą […]

Czytaj więcej >>

KRD-IG oficjalnym reprezentantem Polski na spotkaniu Grupy Prognostycznej KE ds. Drobiu i Jaj w Brukseli

Aby prognozować kierunki rozwoju rynku rolnego w oparciu o rzetelne informacje, Komisja Europejska organizuje cykliczne spotkania oficjalnych krajowych reprezentantów różnych sektorów branży rolno-spożywczej. W dniu 13 listopada 2017 w Brukseli miało miejsce posiedzenie, podczas którego dyskutowano na temat perspektyw rozwoju unijnego sektora drobiarskiego w 2018 roku. Polskę reprezentowała Krajowa Rada Drobiarstwa – Izba Gospodarcza, a […]

Czytaj więcej >>

Komisarz UE Phil Hogan wspiera polską branżę drobiarską podczas misji na Bliskim Wschodzie

Branża drobiarska wspierana przez Krajową Radę Drobiarstwa – Izbę Gospodarczą oraz Komisję Europejską celuje w rynki Bliskiego Wschodu. W Rijadzie właśnie ruszyła misja gospodarcza z udziałem Komisarza UE ds. rolnictwa i rozwoju obszarów wiejskich Phila Hogana. 7 listopada br. odbyło się pierwsze ze spotkań roboczych, będących doskonałą okazją do budowy relacji handlowych i jednocześnie omówienia […]

Czytaj więcej >>

Nowa odsłona wirtualnych targów e-gastro.com

Wirtualne Targi e-gastro.com to portal b2b stworzony na potrzeby właścicieli i menedżerów hoteli, restauracji, kawiarni, cukierni, piekarni, lodziarni, sieci gastronomicznych oraz firm cateringowych.To ogólnodostępne i zawsze aktualne źródło informacji o produktach i usługach dla gastronomii i hotelarstwa, które funkcjonuje 24 godziny na dobę, 7 dni w tygodniu, 365 dni w roku. _ Zakres tematyczny: wyposażenie […]

Czytaj więcej >>

Kiełbasa w regionalnych daniach

Jesienna aura za oknem nie sprzyja długim spacerom i aktywności. I choć za oknem ponuro i pada, to jesień ma swoją magię. Jesienią chętniej sięgamy po dania syte i rozgrzewające. Jesień to czas na dania rozgrzewające i przede wszystkim mięsne, do których doskonale komponują się sezonowe grzyby, dynia, cukinia czy papryka. Świetnym dodatkiem do takich […]

Czytaj więcej >>