Aktualności

Kongres MEATing 2019 za nami!

W dniu 11 czerwca w samym centrum Polski, w hotelu Kolumna Park k. Łodzi odbyła się pierwsza edycja Kongresu technologów, działów rozwoju i jakości branży mięsnej – MEATing 2019.   „Zależało nam na tym, żeby nie było to zwykłe spotkanie branżowe, a wydarzenie, o którym mówi się głośno i długo, dlatego też spotkanie poprzedziło wiele […]

Czytaj więcej >>

25 lat CID LINES w Polsce

W dniu 7 czerwca firma CID LINES świętowała jubileusz 25 lat obecności na polskim rynku oraz otwarcie nowego magazynu w centrali firmy w Niepruszewie k. Poznania. Jej historia sięga 1988 roku, kiedy to w belgijskiej miejscowości Ieper zarejestrowano firmę CID LINES. Rozpoczęła ona swą działalność od produkcji preparatów higienicznych na potrzeby rynku belgijskiego. Dzięki kreatywności […]

Czytaj więcej >>

OFERTA PRACY: Kierownik ds. zakupu surowca i rozbioru

Balcerzak Sp. z o.o. jest jednym z największych i najnowocześniejszych w Polsce zakładów przetwórstwa mięsa. Firma należy do niemieckiej grupy kapitałowej heristo ag, posiada uznaną i renomowaną markę, a co najistotniejsze – stabilną pozycję rynkową. Nasza Firma funkcjonuje na polskim rynku od ponad 20 lat. Wędliny pod naszą marką dostępne są zarówno w kanale tradycyjnym […]

Czytaj więcej >>

MEDIA I TECHNIKA W PRZEMYŚLE SPOŻYWCZYM – INNOWACJE I EFEKTYWNOŚĆ

TechFood Practic Zaprasza pracowników zakładów przemysłu spożywczego na III edycję warsztatów nt: MEDIA I TECHNIKA  W PRZEMYŚLE SPOŻYWCZYM INNOWACJE I EFEKTYWNOŚĆ Zamek GNIEW –  21-22 LISTOPADA 2019 R. W trakcie 2 dni wykładów, podzielonych na 4 tematyczne panele, dostawcy przedstawią nowoczesne technologie i urządzenia dla przemysłu spożywczego   Panel I : BEZPIECZNY PRODUKT SPOŻYWCZY paskalizacja […]

Czytaj więcej >>

Targi IFFA – Podsumowanie

W dniach od 4 do 9 maja 2019 odbyły się targi IFFA – numer jeden w branży przetwórstwa mięsnego. Od inteligentnych rozwiązań w zakładach mięsnych, przez trendy w opakowaniach i metodach zabezpieczania żywności, do rosnących oczekiwań wobec jakości mięsa – poruszono szeroki wachlarz zagadnień związanych z przyszłością branży.   „Targi IFFA po raz kolejny udowodniły, […]

Czytaj więcej >>