Aktualności

Nowość! Parówki Balbinki bez glutaminianu sodu – przysmak dla najmłodszych od ZM Pekpol

Specjalnie z myślą o najmłodszych marka ZM Pekpol wprowadziła nowy produkt – parówki Balbinki. Delikatne w smaku parówki przygotowane zostały z mięsa kurczaka  – zawierają go 93%, dzięki czemu są bogate w białko. Balbinki nie mają w składzie glutaminianu sodu i fosforanów dodanych. Są produktem bezglutenowym dlatego z powodzeniem mogą być spożywane przez osoby, które […]

Czytaj więcej >>

Komentarz związany z opracowaniem szczepionki na wirusa ASF

Naukowcy w USA opracowali skuteczną szczepionkę na ASF, a władze kraju chcą ją wprowadzić do zastosowania. Ani Kanada, ani Europa nie będą jednak nią zainteresowane. Wirus użyty w szczepionce jest wciąż żywy choć osłabiony i dąży do zakażenia. Cały świat od lat oczekuje na szczepionkę innego rodzaju. [Źródło]   Nasz ekspert: “Wyniki badań są obiecujące, lecz ze […]

Czytaj więcej >>

Zapraszamy na kolejny webinar na MeatPlace.pl

Czy popularność roślinnych produktów to jedynie chwilowy trend, czy już nowa kategoria produktów? Jak polskie firmy mięsne mogą skorzystać na nowej rzeczywistości biznesowej? Na te i na inne pytania poznają Państwo odpowiedzi podczas naszego webinaru.   Oto link do wydarzenia: https://lnkd.in/d_tadT9     #meat #food #meatindustry #mieso #zostanwdomu #zostajewdomu #fmcg #retail #knowledge #plantbased

Czytaj więcej >>

INDYWIDUALNA certyfikacja „Doceń polskie” na Twoje produkty – zamów już dziś!

Główne zalety: bezpieczna łatwa dowolny termin   Jak to działa? wybierz produkty ze swojej oferty, które chcesz poddać certyfikacji pobierz zgłoszenie wypełnij je i odeślij zwrotnie ustal z koordynatorem „Doceń polskie” termin indywidualnej certyfikacji dostarcz próbki w bezpieczny dla Ciebie sposób   „Doceń polskie” – to szansa dla Twojej firmy!  Dołącz do akcji #DocenPolskie #KupujPolskie […]

Czytaj więcej >>

Czy kryzys głodu grozi również mieszkańcom Europy?

Stary Kontynent nie stał nad przepaścią głodu od wielu dekad. Kumulowanie się narastających problemów, starych i nowych, wydaje się sięgać zenitu. Problemy takie jak susza, niedobory pracowników w sektorze pracy sezonowej spowodowane przez COVID-19 czy Afrykański Pomór Świń to główne przyczyny obecnej sytuacji. O ile możemy mieć nadzieję na sezonowość problemów związanych z epidemiami, dotykających […]

Czytaj więcej >>