Aktualności

Dwa niezależne wydarzenia w tym samym dniu i miejscu!

W imieniu organizatora IFS Office Central & Eastern Europe mamy zaszczyt zaprosić Państwa na VII edycję Kongresu Bezpieczeństwa Żywności, który odbędzie się 17 listopada w hotelu ARCHE. W tym samym czasie i miejscu odbędzie się II edycja  Kongresu Logistycznego. Uczestnicy obu kongresów mogą korzystać ze wszystkich oferowanych sesji.  W tym roku kongresy stacjonarne zostaną połączone […]

Czytaj więcej >>

Superdrob – zrównoważone podejście do rozwoju

Z Tomaszem Wiśniewskim – Dyrektorem Technicznym Grupy SuperDrob S.A. rozmawia Katarzyna Salomon.   Jakie działania zostały wdrożone w SuperDrob S.A. aby zmniejszyć zużycie energii elektrycznej? Ze względu na specyfikę pracy i działania zakładów, w których temperatura musi być utrzymywana na stałym, niskim poziomie, największe zużycie energii elektrycznej generuje w każdym z nich maszynownia chłodnicza – to około […]

Czytaj więcej >>

Nowa – 7 wersja STANDARDU IFS już wydana! – zapraszamy na kolejny webinar!

Wraz z naszym Ekspertem – Panią Beatą Studzinską-Marciniak oraz firmami Animex oraz CID LINES , chcielibyśmy zaprosić Państwa na webinar poświęcony nowej – 7. wersji standardu IFS. #MEATplace     Zapraszamy już w najbliższą środę, na godz. 12.00. UWAGA – LICZBA MIEJSC JEST OGRANICZONA.   Aby się zarejestrować – wejdź tutaj: https://lnkd.in/ersP3rt #ifs #standardifs #fmcg

Czytaj więcej >>

Bezpieczeństwo i higiena pracy w zakładach zajmujących się obróbką mięsa

Okręgowy Inspektorat Pracy w Katowicach zaprasza pracodawców do udziału w programie prewencyjnym, którego celem jest ograniczanie zagrożeń wypadkowych i zawodowych, poprzez zapewnienie przestrzegania przepisów prawa pracy, w szczególności bezpieczeństwa i higieny pracy. Pracodawcy, którzy zdecydują się na udział w programie, opartym na zasadzie samokontroli, uzyskują pomoc inspektorów pracy w efektywnym dostosowaniu przedsiębiorstwa do obowiązującego prawa. […]

Czytaj więcej >>

Co naprawdę ważne jest w optymalizacji energetycznej firm?

Obniżenie rachunków za prąd w zakładzie przetwórczym jest możliwe, ale przedsiębiorstwa wciąż mało odważnie działają w zakresie poprawiania efektywności energetycznej. Tymczasem oszczędności są realne do osiągnięcia, a energię elektryczną należy traktować jak towar, o jakość którego należy zadbać – podkreślają eksperci z Grupy Impel.   Branża spożywcza wykazuje szczególnie duże zużycie mediów w procesach produkcji […]

Czytaj więcej >>