Aktualności

Systemy powłok posadzkowych Remmers dla przemysłu mięsnego

Przemysł spożywczy wymaga od posadzek spełnienia szeregu rygorystycznych norm higienicznych i technicznych. Powierzchnie te muszą być odporne na intensywne użytkowanie, działanie czynników chemicznych i ekstremalnych temperatur, jednocześnie zapewniając łatwość utrzymania czystości i bezpieczeństwo produktów oraz personelu.   Ze względu na specyfikę pracy w przemyśle spożywczym, charakteryzującej się wykorzystaniem ciężkich maszyn i substancji chemicznych, niezwykle istotne […]

Czytaj więcej >>

„Rzeźnik Polski” na targach Polagra 2024 – zapraszamy

Szanowni Państwo! Już niebawem – w dniach 25-27 września będzie mieć przyjemność spotkać się z Wami na targach Polagra.   Zapraszamy do odwiedzenia naszego stoiska (pawilon: 7A, stoisko: 2)

Czytaj więcej >>

Biznes, trendy, środowisko. Branża spożywcza spotka się w Poznaniu

Debaty, prelekcje i obrady przedstawicieli ministerstw z sześciu europejskich krajów, a na pierwszym planie debaty, szkolenia i, przede wszystkim, spotkania biznesowe i doskonały smak. W środę, 25 września w Poznaniu rozpoczną się międzynarodowe targi branży spożywczej i gastronomii. POLAGRA potrwa trzy dni.   Organizatorzy spodziewają się ponad 250 wystawców z kilkunastu krajów i tysięcy gości […]

Czytaj więcej >>

Wyzwania logistyczne branży przetwórstwa mięsnego – jak sprostać restrykcjom dotyczącym higieny?

Branża przetwórstwa mięsnego jest jedną z najbardziej wymagających pod względem restrykcji związanych z higieną produkcji. Jednym z kluczowych rozwiązań w tej sytuacji są wysokiej jakości higieniczne taśmy przenośnikowe. Wychodząc naprzeciw wyzwaniom przemysłowym, YONGLI Polska oferuje taśmy monolityczne z serii HygienePro. Dzięki precyzyjnemu wykonaniu oraz rzetelnej kontroli procesu produkcji, spełniamy najwyższe standardy higieniczne, minimalizując ryzyko rozwoju bakterii […]

Czytaj więcej >>

DPD Food z ofertą dla branży gastronomicznej

DPD Food to usługa, która na polskim rynku zagościła kilka lat temu i bez której coraz większa grupa przedsiębiorców branży HoReCa nie wyobraża sobie codziennego funkcjonowania. O tym, co ją wyróżnia, dlaczego jest tak istotna oraz co oferuje przedsiębiorcom rozmawiamy z Renatą Zyśk, Koordynatorką ds. sprzedaży DPD Food.   Czym jest i na czym polega usługa […]

Czytaj więcej >>