Polecamy

Dla najbardziej wymagających klientów

Z Aleksandrą Anioł, pełnomocnikiem ds. ZSZBŻ PINI POLONIA rozmawia Katarzyna Salomon   Aż trzy wyroby firmy PINI POLONIA mogą poszczycić się prestiżowym Godłem Programu „Doceń polskie TOP PRODUKT”. Proszę o krótkie przedstawienie zwycięzcy. Zakład został zlokalizowany na terenie Łódzkiej Strefy Ekonomicznej – położony na wschód od miasta Kutna w pobliżu międzynarodowej drogi Warszawa-Berlin. Autostrady Łódź […]

Czytaj więcej >>

ROZWIĄZANIA ISHIDA POMAGAJĄ MAKSYMALIZOWAĆ UZYSK W PRODUKCJI DROBIARSKIEJ

Trzy układy sortowania wagowego, Ishida Flex Grader w połączeniu, z niedawno wprowadzonym na rynek – systemem zdalnego monitoringu – Sentinel, stanowią wsparcie służące zapewnieniu tak, większej dokładności, jak i wydajności produkcyjnej. Urządzenia są eksploatowane u jednego z wiodących holenderskich przetwórców drobiu.   Firma Van Miert realizuje cykle  uboju oraz przycinania drobiu, tj. operacje poprzedzające kolejne […]

Czytaj więcej >>

Ishida X-RAY gwarantem wysokiej jakości dla eksportu frankfurterek  

System inspekcji X-ray firmy Ishida umożliwia czołowemu niemieckiemu producentowi wędlin i wyrobów mięsnych, firmie Goldschmaus Natur realizację najwyższej jakości  produkcji spożywczej,  jaka jest wymagana przy eksporcie frankfurterek do Japonii.                                                             W fabryce Goldschmaus Natur w Garrel w regionie Münsterland został zainstalowany system Ishida model IX-GA-2475, zaprojektowany do kontroli małych produktów przy dużych prędkościach. Zadaniem urządzenia […]

Czytaj więcej >>

Inteligentny, interaktywny i innowacyjny

Mercedes-Benz Sprinter wyznacza standardy całego segmentu dużych samochodów dostawczych od 1995 roku, kiedy model zadebiutował na rynku. Dziś na drogi wjeżdża trzecia generacja tego bestsellera wśród vanów.   Zarządzanie flotą dzięki usługom sieciowym Mercedes PRO connect Nowy Sprinter zapewnia znaczny skok efektywności dzięki niższym całkowitym kosztom eksploatacyjnym i możliwości dopasowania pojazdu precyzyjnie do potrzeb klienta. […]

Czytaj więcej >>

Nasza branża czekała na to 50 lat!

„Technologiczne uwarunkowania powstawania odchyleń jakościowych wyrobów mięsnych” to tytuł  książki – niezbędnej pozycji każdego technologa, którą pragniemy Państwu zaprezentować. _ Książka ukaże się w poręcznym formacie B5, w eleganckiej twardej oprawie z szytym grzbietem, gwarantującym jej trwałość, nawet podczas wielokrotnego i intensywnego użytkowania. Zależało nam bardzo na wysokim poziomie, zarówno pod względem merytorycznym jak i […]

Czytaj więcej >>