Polecamy

Pieczone&Wędzone

Z Panem Jerzym Karolczykiem współwłaścicielem nowego brandu wędlin w klasie premium Pieczone&Wędzone rozmawia Małgorzata Martini   Panie Jerzy, w którym roku została założona firma Karolczyk&Karolczyk Sp. z o.o? Pomysł na firmę powstał pod koniec 2015 roku. W sierpniu 2016 roku podpisaliśmy z bratem umowę spółki. W międzyczasie podjęte już były prace nad projektem zakładu. Niestety […]

Czytaj więcej >>

Naturalne Poranki Blisko Natury zdobyły Twierdzę Srebrna Góra

Firma Tarczyński kontynuuje kulinarną podróż po Dolnym Śląsku. Tym razem Adriana Marczewska – szefowa kuchni i telewizyjna prowadząca – w ramach trasy Naturalnych Poranków Blisko Natury odwiedziła Twierdzę Srebrna Góra, gdzie poznała wyjątkową historię miejsca i jego lokalnych, kulinarnych przysmaków. W poprzednim odcinku Adriana Marczewska odwiedziła Jakuszyce – polską stolicę narciarstwa biegowego. Teraz przyszedł czas […]

Czytaj więcej >>

Smak łączymy z historią i wieloletnim doświadczeniem

Z Łukaszem Wielgat – dyrektorem zakładu mięsnego GS Samopomoc Chłopska Pruszcz rozmawia Katarzyna Salomon   GS Pruszcz była uczestnikiem w 41. Certyfikacji Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Proszę powiedzieć, co zadecydowało o wzięciu udziału w atestacji? Największy wpływ na naszą decyzję miał fakt, że marka „Doceń polskie” jest coraz bardziej rozpoznawalna w całym kraju. Chcieliśmy też […]

Czytaj więcej >>

„Doceń polskie” promuje polską żywność

W czasach, kiedy specjały z całego świata dostępne są niemalże  na wyciągnięcie ręki, warto zadbać szczególnie o nasze rodzime, lokalne smaki i krajowych producentów. Przed nami kolejna edycja Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego  „Doceń polskie” – wyjątkowej inicjatywy promującej polską, dobrą żywności i propagującej to, co ojczyste.    Polskie produkty nie mają sobie równych, trzeba je tylko […]

Czytaj więcej >>

Rusza kolejna odsłona Naturalnych Poranków Blisko Natury. Marka Tarczyński zaprasza na Dolny Śląsk

Firma Tarczyński zaprasza fanów smacznej i naturalnej kuchni na kolejną odsłonę trasy Naturalnych Poranków Blisko Natury. Tym razem szefowa kuchni i telewizyjna prowadząca – Adriana Marczewska – zabierze widzów programu do świata lokalnych smaków Dolnego Śląska. Każdy odcinek zostanie zrealizowany w innym, wyjątkowym miejscu, aby pokazać, jak różnorodne źródło inspiracji kulinarnych stanowi ten region Polski. […]

Czytaj więcej >>