Miesięcznik "Rzeźnik polski"

Smak łączymy z historią i wieloletnim doświadczeniem

Z Łukaszem Wielgat – dyrektorem zakładu mięsnego GS Samopomoc Chłopska Pruszcz rozmawia Katarzyna Salomon   GS Pruszcz była uczestnikiem w 41. Certyfikacji Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Proszę powiedzieć, co zadecydowało o wzięciu udziału w atestacji? Największy wpływ na naszą decyzję miał fakt, że marka „Doceń polskie” jest coraz bardziej rozpoznawalna w całym kraju. Chcieliśmy też […]

Czytaj więcej >>

„Doceń polskie” promuje polską żywność

W czasach, kiedy specjały z całego świata dostępne są niemalże  na wyciągnięcie ręki, warto zadbać szczególnie o nasze rodzime, lokalne smaki i krajowych producentów. Przed nami kolejna edycja Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego  „Doceń polskie” – wyjątkowej inicjatywy promującej polską, dobrą żywności i propagującej to, co ojczyste.    Polskie produkty nie mają sobie równych, trzeba je tylko […]

Czytaj więcej >>

Rusza kolejna odsłona Naturalnych Poranków Blisko Natury. Marka Tarczyński zaprasza na Dolny Śląsk

Firma Tarczyński zaprasza fanów smacznej i naturalnej kuchni na kolejną odsłonę trasy Naturalnych Poranków Blisko Natury. Tym razem szefowa kuchni i telewizyjna prowadząca – Adriana Marczewska – zabierze widzów programu do świata lokalnych smaków Dolnego Śląska. Każdy odcinek zostanie zrealizowany w innym, wyjątkowym miejscu, aby pokazać, jak różnorodne źródło inspiracji kulinarnych stanowi ten region Polski. […]

Czytaj więcej >>

W magiczny czas Bożego Narodzenia pragniemy złożyć moc gorących życzeń…

Czytaj więcej >>

Warto zacząć nowy rok ze znakiem “Doceń polskie”!

Przed nami 42. certyfikacja Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Członkowie Loży Ekspertów pod przewodnictwem Mirka Drewniaka obradować będą w dniu 2 lutego 2022 roku w Hotelu Centrum w Sosnowcu. Warto zapamiętać tę datę, aby rozpocząć nowy rok ze znakiem “Doceń polskie”!    Dlaczego warto sięgnąć po godło “Doceń polskie”? Godło Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego “Doceń polskie” […]

Czytaj więcej >>