Bez kategorii

Bettcher Industries, Inc. ogłasza mianowanie Tima Swansona nowym Dyrektorem Generalnym

13 stycznia 2020 r. – Birmingham, Ohio – firma Bettcher Industries, Inc. („Bettcher”), czołowe przedsiębiorstwo zajmujące się projektowaniem i produkcją innowacyjnego sprzętu do przetwarzania żywności, urządzeń do sektora gastronomii a także zastosowań przemysłowych, medycznych i innych ogłosiła, że Tim Swanson dołączył do firmy Bettcher obejmując stanowisko Dyrektora Generalnego. Tim Swanson został również członkiem Zarządu firmy Bettcher. Tim Swanson zastąpił Dona […]

Czytaj więcej >>

Czy Polski eksport wytrzyma presję?

Eksport towarów spożywczych rośnie z roku na rok. W 2018 roku wyniósł on blisko 30 miliardów zł i nic nie wskazuje na to,  aby w tym roku miał być niższy[1]. W związku z epidemią wirusa ASF polskie rolnictwo ma szansę umocnić swoją pozycję na rynku międzynarodowym w niespotykanej dotąd skali. Dynamiczny rozwój eksportu na rynku […]

Czytaj więcej >>

Wypowiedzi uczestników Kongresu MEATing 2019

Przedstawiamy kilka wypowiedzi uczestników Kongresu #MEATing 2019. Posłuchajcie sami czy, w opinii naszych Gości, warto było przyjechać na nasz kongres.  

Czytaj więcej >>

Bohun wśród sponsorów Pogoni Szczecin

Szanowni Państwo, z ogromną przyjemnością informuję, że szczecińska firma Bohun SA została sponsorem drużyny Pogoń Szczecin. Umowa podpisana przed rozpoczęciem sezonu 2019/2020 zakłada roczne wsparcie finansowe i dodatkowo wpływy z zysków ze sprzedaży nowej linii zdrowych wędlin, jakie Bohun jesienią wprowadzi na rynek. Zapraszam do zapoznania się z informacją prasową, którą znajdą Państwo pod linkiem, wykorzystania […]

Czytaj więcej >>

,,Bezpieczeństwo żywności – nadzór, podział kompetencji oraz doświadczeń we współpracy pomiędzy służbami weterynaryjnymi a przetwórcami”

,,Brexit – i co dalej?”, ,,Dobrostan zwierząt – jak być lepszym?”, czy ,,Funkcjonowanie przedsiębiorstw w dobie występowania chorób zakaźnych zwierząt”, to tylko kilka  z licznych zagadnień poruszanych na zorganizowanej przez Związek Polskie Mięso w dniu 14 luty branżowej konferencji, na która zaproszono przedstawicieli przemysłu mięsnego oraz inspekcji weterynaryjnej. Konferencja ,,Bezpieczeństwo żywności – nadzór, podział kompetencji […]

Czytaj więcej >>