Bez kategorii

„ZAMIEŃ Z NAMI SWOJE KOSZTY W ZYSKI – Gospodarka wodno-ściekowa w zakładach przemysłowych”

Podczas Kongresu #MEATing 2020 ONLINE, nasz ZŁOTY SPONSOR Kongresu – firma Nijhuis Industries przedstawiła prezentację pt. „ZAMIEŃ Z NAMI SWOJE KOSZTY W ZYSKI – Gospodarka wodno-ściekowa w zakładach przemysłowych”.   Zapraszam do obejrzenia zapisu tej prezentacji: https://lnkd.in/enGybXY

Czytaj więcej >>

Dobry przepis na bezpieczeństwo w branży przetwórstwa mięsa

Czy praca w branży przetwórstwa mięsa w Polsce jest bezpieczna? Mimo modernizacji części zakładów, związanej m.in. z dostosowaniem do przepisów sanitarno-weterynaryjnych Unii Europejskiej, statystyki dotyczące wypadków w tej branży nadal niepokoją. W latach 2013-2017 w zakładach przetwórstwa mięsnego 235 osób zostało poszkodowanych w wypadkach przy pracy, w tym 12 poniosło śmierć, a 65 odniosło ciężkie […]

Czytaj więcej >>

Webinar: “Wszystko, co powinieneś wiedzieć o opakowaniach w przemyśle mięsnym – prawodawstwo, trendy, prawdy i mity” – zapis spotkania

W środę, 03. czerwca br., o godz. 12.00, odbył się webinar z cyklu “3 kwadranse z Ekspertem” pt. “Wszystko, co powinieneś wiedzieć o opakowaniach w przemyśle mięsnym – prawodawstwo, trendy, prawdy i mity”.   << Zobacz nagranie webinaru oraz pobierz prezentację >>

Czytaj więcej >>

Używane maszyny masarskie optymalnym wyborem w czasie koronawirusa

Choć liczba nowych zachorowań na COVID-19 ustabilizowała się w Polsce na stałym poziomie, to rozleniwieni lepszą pogodą zapominamy, że po lecie przyjdzie chłodna jesień oraz zima. Niższa temperatura, ponowne otwarcie sklepów, szkół oraz uczelni przyniosą ze sobą najprawdopodobniej drugą falą zachorowań. „Przykład USA, gdzie z powodu koronawirusa zamknięto dziesiątki masarni i zakładów mięsnych w całym […]

Czytaj więcej >>

“Perspektywy rozwoju rynku roślinnych zamienników mięsa i mięsa hodowanego komórkowo” – zapis webinaru

Zapis webinaru “Perspektywy rozwoju rynku roślinnych zamienników mięsa i mięsa hodowanego komórkowo”, który odbył się 20 maja br. jest już dostępny. Zapraszamy na MeatPlace.pl

Czytaj więcej >>