Aktualności

Sztuczna inteligencja w pracach genetycznych – rutyna, potrzeba, przyszłość?!

Ostatnie dziesięciolecia przyniosły nam bardzo szybki postęp w wielu dziedzinach, również w całej branży cyfrowej. Coraz częściej mówimy o udziale sztucznej inteligencji w naszym życiu, a jednocześnie wielu z nas nawet nie zauważa obecności tego typu technologii w naszej codzienności.   Skupiając się jednak na pozytywnym aspekcie tego zjawiska i jego zastosowaniu w dziedzinie, w […]

Czytaj więcej >>

Rewolucja w systemach wagowych

Systemy wagowe stanowią kluczowy element w procesach produkcyjnych przemysłu mięsnego, gwarantując integralność łańcucha produkcyjnego. System Sterowania Produkcją Procesową opracowany przez BPSC jest owocem wieloletniego doświadczenia i dogłębnego zrozumienia potrzeb rynku. Odeszliśmy od dostosowywania naszego systemu do niestandardowych wymagań każdej firmy na rzecz stworzenia standardu obsługi dla branży, czego brakowało na polskim rynku.   System Sterowania […]

Czytaj więcej >>

Nowość! Bulion wołowo-warzywny wolno gotowany Sokołów – Esencjonalny, aromatyczny, naturalny

Sokołów wprowadza wyjątkową nowość, jaką jest Bulion wołowo-warzywny. To w pełni naturalny produkt, który powstaje na bazie wolno gotowanego wywaru wołowego i warzywnego. Jest aromatyczny i esencjonalny. Doskonale podkreśla smak różnych dań, a przy tym znacząco skraca czas ich przygotowania. Świetnie sprawdzi się zarówno w domowych kuchniach, jak i w hotelach czy restauracjach.   Smacznie, […]

Czytaj więcej >>

Rola systemów IT – informatycznych w przemyśle mięsnym

Już na samym wstępie można wskazać, że rola i znaczenie systemów IT, czyli systemów informatycznych mających zastosowanie do automatyzacji, optymalizacji oraz zarządzania procesami w przedsiębiorstwie przy użyciu komputera i oprogramowania, stale rośnie. Wystarczy w popularnej wyszukiwarce internetowej wpisać wspomnianą frazę: „systemy IT w przemyśle mięsnym”, by uzyskać w wynikach wyszukiwania dużą liczbę firm informatycznych zajmujących się […]

Czytaj więcej >>

Opinie i komentarze: Czy idealne opakowanie dla branży mięsnej istnieje?

Idealne opakowanie dla przemysłu mięsnego to takie, które łączy w sobie kilka cech. Przede wszystkim powinno gwarantować wydajną, powtarzalną i bezpieczną produkcję w zakładzie mięsnym. Jest to szczególnie ważne przy wysokonakładowej produkcji i przy ściśle określonych terminach wysyłki towaru – jak w przypadku zamówień realizowanych dla sieci handlowych. Tutaj czas produkcji i eliminowanie przestojów jest […]

Czytaj więcej >>