Aktualności

To już jutro – 15 listopada, spotkamy się w Kielcach podczas „Okrągłego stołu branży mięsnej i handlu nowoczesnego”

Zapraszamy do zapoznania się z agendą wydarzenia, ponieważ jest ona naprawdę bardzo ciekawa – dostępna jest pod tym adresem: 🌐 https://lnkd.in/d8XnRp3E „Okrągły stół” to pierwsze i jedyne tego typu wydarzenie, które pozwoli na spotkanie oraz wymianę doświadczeń producentów mięsnych z reprezentantami sieci handlowych.   🤝 Do zobaczenia w Kielcach, w dniu 15 listopada br.   […]

Czytaj więcej >>

Tworzywa sztuczne czy papier? Jakie opakowania najmniej wpływają na środowisko?

Wpływ na środowisko opakowań plastikowych oraz powlekanego papieru o podobnych funkcjach jest porównywalny – wynika z badań przeprowadzonych przez polskie, niemieckie i belgijskie instytuty badawcze i uczelnie.   Dobiega końca REPAC2 – projekt badawczy, którego celem jest wspieranie wdrażania funkcjonalnych i nadających się do recyklingu powlekanych materiałów papierowych i tekturowych do zastosowań w opakowaniach żywności. Zaangażowane […]

Czytaj więcej >>

Listopadowy numer już dostępny!

Drodzy czytelnicy! Oddajemy w wasze ręce najnowszy numer miesięcznika Rzeźnik polski. Znajdziecie w nim kolejna dawkę wartościowej wiedzy i wiele cennych inspiracji. W wydaniu listopadowym między innymi:   – Znaczenie transportu w przetwórstwie mięsnym – Taśmy modularne Eurobelt i ich napędzanie w przenośnikach rozbiorowych i transportowych – Innowacyjne rozwiązania transportu pionowego – Logistyka kluczem do […]

Czytaj więcej >>

Jak Wipasz S.A. wykorzystuje technologię do szybkiego podejmowania decyzji biznesowych

W dynamicznym środowisku biznesowym, niezależnie od branży, dostęp do wiarygodnych i aktualnych danych stał się kluczem do podejmowania strategicznych decyzji. Firma Wipasz S.A., która jest liderem w branży rolno-spożywczej, specjalizując się w produkcji świeżego mięsa z kurczaka i pasz, doskonale zdaje sobie sprawę z wyzwań związanych z utrzymaniem rentowności w produkcji i dystrybucji. Dlatego właśnie firma […]

Czytaj więcej >>

Dlaczego branża mięsna potrzebuje systemu ERP? 5 KLUCZOWYCH ASPEKTÓW

Rola systemu ERP jest kluczowa w sektorze produkcji żywności i przetwórstwa mięsnego. Nowoczesny i funkcjonalny system ERP odgrywa istotną rolę w prawidłowym funkcjonowaniu firmy zapewniając jej kompleksowe wsparcie na wielu płaszczyznach działalności. Począwszy od zamówień, magazynowania, realizacji produkcji poprzez dział finansowy, rozliczenia i planowanie. Automatyzuje poszczególne czynności, pozwala na monitorowanie i wgląd do pełnych danych, przyczyniając […]

Czytaj więcej >>