Aktualności

Value4Pack przygotowuje biznes i samorządy na nową rzeczywistość

Polskie stowarzyszenie na czele międzynarodowego projektu, który pomoże firmom i samorządom przygotować się do zmian w unijnym prawie opakowaniowym.   NATUREEF wraz z partnerami z 11 krajów pomoże przygotować firmy i regiony do wdrożenia rozwiązań, które odpowiedzą na wyzwania towarzyszące rozporządzeniu PPWR oczekiwanym w 2024 roku. 18 grudnia Rada Unii Europejskiej porozumiała się co do […]

Czytaj więcej >>

Priorytet – Dbałość o ekonomię produktu

Z Michałem Kubasikiem – inżynierem produktu w firmie PPHU Kubasik rozmawia Katarzyna Salomon   Proszę o przedstawienie oferty dla zakładów przetwórstwa mięsnego. Od ponad dwudziestu pięciu lat zajmujemy się produkcją urządzeń i mebli ze stali nierdzewnej dla szeroko pojętego przemysłu spożywczego. Nasza działalność opiera się przede wszystkim na wyposażaniu, głównie zakładów mięsnych, w załadunki słupowe do maszyn, […]

Czytaj więcej >>

Oficjalna premiera MeatMaster™ Flex na SGGW w Warszawie

Serdecznie zapraszamy na oficjalną premierę najnowszego rozwiązania FOSS dla branży mięsnej, mobilnego analizatora rentgenowskiego, MeatMaster™ Flex. Prezentacja urządzenia odbędzie się w dniach 13 i 14 lutego na Wydziale Technologii Żywności SGGW w Warszawie, w Zakładzie Technologii Mięsa, przy ul. Nowoursynowskiej 159 c, bud. 32.   MeatMaster™ Flex – innowacyjny analizator X-Ray do pomiaru tłuszczu w […]

Czytaj więcej >>

Biznes Otoczenie Ludzie

Z Szymonem Ośko – Dyrektorem Zarządzającym ds. Jakości w firmie Animex Foods sp. z o.o. rozmawia Katarzyna Salomon   Co czeka nas w nowym roku w sektorze bezpieczeństwa żywności w branży mięsnej? Z pewnością czeka nas kontynuacja zmagań ze światowym kryzysem żywnościowym wywołanym działaniami zbrojnymi, jak również możemy spodziewać się kolejnych przedsięwzięć koordynowanych przez Unię Europejską w […]

Czytaj więcej >>

Innowacyjne i opłacalne rozwiązania przemysłowe – fotowoltaika

Nieustająca optymalizacja kosztów jest jednym z najważniejszych czynników determinujących sukces dobrze zarządzanego przedsiębiorstwa. Przetwórstwo mięsne to przemysł, który wykorzystuje znaczne ilości energii, zarówno do zasilania maszyn i urządzeń, jak i do utrzymania odpowiednich warunków termicznych w halach produkcyjnych i magazynowych.   Na optymalizacje kosztów związanych ze zużyciem energii należy spojrzeć nie tylko pod względem samych kosztów […]

Czytaj więcej >>