Aktualności

Uzdatnianie wody w zakładach mięsnych: innowacje i wyzwania

Woda jako kluczowy składnik w produkcji musi spełniać surowe standardy jakościowe, aby zminimalizować uszkodzenia urządzeń, poprawić efektywność procesów oraz zapewnić bezpieczeństwo pracy. W miarę rozwoju technologii, coraz większe znaczenie mają innowacyjne metody uzdatniania wody, takie jak profesjonalne systemy odwróconej osmozy (APRO).   Duże ilości krystalicznie czystej wody są niezwykle istotne w przemyśle – zwłaszcza w kotłowniach […]

Czytaj więcej >>

Kompleksowe Zarządzanie Jakością w sektorze mięsnym, czyli jak budować przewagę konkurencyjną w oparciu o Jakość?

W obliczu nieustannie rosnącej konkurencji na rynku mięsnym, aspekty związane z jakością produktów nabierają kluczowego znaczenia, stając się fundamentem budowania przewagi konkurencyjnej przedsiębiorstw. W tym kontekście, koncepcja Total Qality Management (TQM) — Kompleksowego Zarządzania Jakością, ujawnia swoje pełne potencjały jako strategia zapewniająca nie tylko wyższość produktów mięsnych pod względem jakościowym, ale również efektywność operacyjną na […]

Czytaj więcej >>

Skłodowscy na WorldFood

Branża mięsna ma znaczący wpływ na środowisko naturalne ze względu na wiele czynników, w tym produkcję emisji gazów cieplarnianych, zużycie wody czy wykorzystanie zasobów naturalnych. Aby działać w zrównoważony sposób musi podejmować działania mające na celu zmniejszenie swojego wpływu na środowisko. Obejmuje to między innymi opracowywanie bardziej efektywnych technologii produkcji, zamykanie obiegu wody w naszych […]

Czytaj więcej >>

Zanieczyszczenie produktu. Wielkie ryzyko w małych fragmentach.

Jak stosowanie produktów wykrywalnych pomaga chronić reputację marki.   Zagadnienie incydentów związanych z zanieczyszczeniem żywności fragmentami ciał obcych wymaga kompleksowego podejścia. Stosowanie zaawansowanych technologii detekcyjnych, takich jak detekcja metali, rentgen i wizualne systemy inspekcyjne, mają za zadanie identyfikację obcych materiałów na każdym etapie procesu produkcyjnego. Ważne jest również wdrożenie rygorystycznych procedur kontroli jakości, systematyczne szkolenie […]

Czytaj więcej >>

Wywrotnice Boxlifter niezbędne wyposażenie zakładów przetwórstwa mięsnego i rybnego

W czasach, gdy pracownik jest na wagę srebra, zdrowy pracownik jest na wagę złota. Ryzyko związane z urazami powstałymi podczas podnoszenia i opróżniania pojemników jest ogromne, a kontuzje spowodowane przedźwignięciem mogą być katastrofalne zarówno dla pracownika, jak i pracodawcy. Dlatego z pomocą przybył Boxlifter – polski brand, oferujący gamę wywrotnic mobilnych i słupowych. Marce Boxlifter […]

Czytaj więcej >>