Aktualności

Listopadowy numer „Rzeźnika polskiego” już dostępny!

Drodzy czytelnicy! Z przyjemnością informujemy, że listopadowe wydanie miesięcznika Rzeźnik Polski jest już dostępne. Jak co miesiąc, starannie dobieramy tematy, aby dzielić się z Państwem wiedzą i rozwiązaniami, które mogą zoptymalizować pracę w zakładach przetwórczych. Naszym celem jest dostarczanie informacji, które wspierają rozwój branży i podnoszą efektywność procesów produkcyjnych. Jesteśmy dumni, że możemy zaprezentować Państwu […]

Czytaj więcej >>

Tunel obrotowy ZR3 – nowoczesna technologia mrożenia w służbie jakości i wydajności

Tunel obrotowy ZR3 to innowacyjne, ekonomiczne i elastyczne rozwiązanie, które zdobywa coraz większe uznanie zarówno wśród konsumentów, jak i w przemyśle przetwórczym. W dobie rosnących oczekiwań wobec produktów spożywczych, klienci oraz producenci poszukują żywności, która nie tylko, będzie wygodna w przygotowaniu, ale także zachowa doskonałą jakość po zamrożeniu. Produkty IQF (Individually Quick Frozen) idealnie wpisują […]

Czytaj więcej >>

Automatyczna Klasyfikacja Tusz Wołowych w Standardzie EUROP – EstiBeef 6 już po procesie certyfikacji

EstiBeef 6 zmienia zasady gry. To rewolucja w klasyfikacji, która umożliwi ujednolicenie wyceny wartości ekonomicznej półtusz wołowych dla całego krajowego rynku.   W dobie rosnącego zapotrzebowania na powtarzalność, precyzję i efektywność w przemyśle mięsnym, pojawia się innowacyjne rozwiązanie, które rewolucjonizuje proces klasyfikacji tusz wołowych. EstiBeef 6, najnowsze urządzenie do automatycznej klasyfikacji, które właśnie przeszło test certyfikacyjny […]

Czytaj więcej >>

Przemysł przetwórstwa żywności a nowoczesne technologie: Jak LIMS wspiera jakość, efektywność i zgodność z regulacjami?

Branża mięsna w Polsce, operując w skomplikowanym środowisku regulacyjnym oraz pod presją rosnących oczekiwań konsumentów, stoi przed wyzwaniem utrzymania najwyższych standardów jakości i bezpieczeństwa. Zarządzanie łańcuchem dostaw, kontrola krytycznych punktów w procesie produkcji oraz spełnianie norm wymagają coraz większej precyzji i efektywności. Tradycyjne metody nadzoru jakości, opierające się na ręcznym przetwarzaniu danych, przestają być wystarczające. […]

Czytaj więcej >>

Nowe wymagania, zmieniające się preferencje konsumentów i presja regulacji – Okrągły Stół Branży Mięsnej i Handlu Nowoczesnego

Branża mięsna w Polsce stoi przed ogromnymi wyzwaniami, które kształtują zarówno przyszłość sektora, jak i strategie dostosowania się do globalnych zmian. Nowe regulacje, zmieniające się preferencje konsumenckie oraz potrzeba zrównoważonego rozwoju wyznaczają kierunki, w których sektor mięsny musi podążać. Na te tematy dyskutowano podczas „Okrągłego Stołu Branży Mięsnej i Handlu Nowoczesnego”, który odbył się 6 […]

Czytaj więcej >>