Aktualności

Wartość pH a jakość wyrobów mięsnych

Wartość pH (pondus hydrogenii) jest miarą stężenia jonów H+, wyrażoną jako ujemny logarytm tego stężenia. Wartość tego wyróżnika w wyrobach mięsnych determinowana jest użytym do ich produkcji surowcem i często dodatkami, wywiera istotny wpływ na uzyskaną jakość i trwałość. Efekt ten jest osiągany różnym wpływem stopnia kwasowości na zachowanie się bytującej w wyrobach mikroflory, co w […]

Czytaj więcej >>

CGM będzie produkowany w Polsce

Firma Komender Technologies od ponad 32 lat zajmuje się produkcją i dystrybucją urządzeń do klasyfikacji tusz wieprzowych zgodnie z normami Unii Europejskiej. Od 25 lat firma była wyłącznym dystrybutorem w Polsce urządzenia CGM firmy Sydel z Francji.   CGM to elektroniczny instrument pomiarowy, podający grubości tłuszczu i mięśni oraz wyliczający automatycznie procentową mięsność badanej tuszy. […]

Czytaj więcej >>

Rewolucja w przetwórstwie mięsa: Wysokie uzyski, wydajne procesy i ergonomiczne innowacje dzięki nowemu trymerowi Quantum Flex +®

W wywiadzie z Markus Jentner, dyrektorem sprzedaży Bettcher GmbH na Europę, dowiadujemy się, w jaki sposób nowy trymer Quantum Flex Plus® kształtuje rynek przetwórstwa mięsa. Dowiedz się o najnowszej technologii cięcia, ulepszonej ergonomii i o tym, jak obsługa klienta firmy Bettcher zwiększa satysfakcję klienta.   Jesteśmy podekscytowani informacją o nowym trymerze QUANTUM FLEX+! Czy możesz […]

Czytaj więcej >>

Grudniowy numer „Rzeźnika polskiego” już dostępny!

Drodzy czytelnicy! Informujemy, że wydanie grudniowe miesięcznika Rzeźnik Polski jest już dostępne! Dołożyliśmy wszelkich starań, aby i tym razem dostarczyć Państwu najlepsze treści – w naszym najnowszym numerze znajdą Państwo artykuły pełne wiedzy, a także konkretne rozwiązania technologiczne.   Z okazji zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia życzymy Państwu spokoju, radości oraz wielu niezapomnianych chwil w […]

Czytaj więcej >>

Silniki elektryczne jako nieodłączny element automatyzacji procesów produkcyjnych

Szeroko pojęta branża spożywcza to wciąż bardzo szybko rozwijająca się gałąź przemysłu. W czasach gdy koszty wytworzenia stanowią często „być albo nie być” dla producentów, coraz bardziej znaczącą rolę odgrywa automatyzacja procesów wytwórczych. Nieodłącznym elementem automatyzacji jest element wprawiający w ruch, którego podstawą jest silnik elektryczny.   Ostatnie lata w tym obszarze można uznać za […]

Czytaj więcej >>