Aktualności

Realizujemy strategię ciągłego wzrostu poziomu jakości

Strategia rozwoju powinna być dynamiczna i elastyczna, aby móc dostosować się do zmieniających się warunków rynkowych i technologicznych.   W Zakładzie Drobiarskim „Linodrób” już od 30-stu lat realizujemy politykę zrównoważonego rozwoju w oparciu o wzrost poziomu jakości w całym łańcuchu produkcji, zgodnie z zasadą „ od pola do stołu”. Wysoka jakość i bezpieczeństwo zdrowotne naszych produktów są dla […]

Czytaj więcej >>

Tarczyński zaprasza do świata Parówkożerców – ruszyła nowa kampania pełna smakowitych niespodzianek

Tarczyński wystartował z kampanią, która udowadnia, że Polska to kraj Parówkożerców! Od 1 września marka zaprasza wszystkich miłośników parówek do wspólnej zabawy i konkursu, w którym do wygrania jest coś naprawdę wyjątkowego – prywatna impreza z food truckiem pełnym pysznych hot dogów i innych przysmaków! Konkurs to jednak dopiero początek kampanii. Już 16 września na ekrany wróci […]

Czytaj więcej >>

Czym jest kogeneracja i dlaczego warto ją wdrożyć w Twoim przedsiębiorstwie?

DB Energy o kogeneracji w branży spożywczej   Kogeneracja, znana także jako skojarzona produkcja energii elektrycznej i ciepła (CHP – Combined Heat and Power), stanowi wydajne rozwiązanie umożliwiające równoczesne wytwarzanie prądu i ciepła w jednym procesie. Taka technologia pozwala firmom przemysłowym, produkcyjnym czy przetwórczym na znaczne zwiększenie efektywności energetycznej, ograniczenie emisji dwutlenku węgla oraz redukcję kosztów […]

Czytaj więcej >>

Zasady doboru posadzek żywicznych do poszczególnych stref w zakładach mięsnych

Posadzki w zakładach produkcji i przetwórstwa mięsa powinny być, co oczywiste, dostosowane do panujących w nich warunków i występujących obciążeń użytkowych. W tego typu obiektach, tak jak w całej branży spożywczej, kluczowe jest utrzymanie najwyższego poziomu higieny, którego uzyskanie jest niezwykle trudne bez łatwych w czyszczeniu, trwałych i wytrzymałych bezspoinowych systemów żywicznych.   W strefach […]

Czytaj więcej >>

Grupa Goldschmaus stawia na innowacyjne trymery i skórowaczki firmy Bettcher w celu uzyskania maksymalnej wydajności i efektywności produkcji mięsa

Grupa Goldschmaus to wyjątkowy regionalny system sieciowy produkujący wyroby z wołowiny i wieprzowiny. Receptą na sukces Grupy jest jakość, regionalność i ciągła optymalizacja procesów. Do urządzeń, które w optymalny sposób wykorzystujemy w naszych procesach należą: Quantum Flex® Trimmer, Quantum Flex® TrimVac i Cyclone Skinner® z portfolio Bettcher Industries. Dzięki tym najnowocześniejszym narzędziom przetwórca mięsa był w […]

Czytaj więcej >>