Aktualności

Nasza recepta na sukces to innowacja!

Intertek to firma działająca w sektorze testowania, inspekcji i certyfikacji żywności, zajmująca czołową pozycję w badaniach laboratoryjnych dla branży mięsnej. Z naszego przeszło 20-letniego doświadczenia na polskim rynku, wiemy jak ciężko jest uzyskać doskonałą jakość produktu przy jednoczesnej redukcji kosztów prowadzenia badań.   Z Guglielmo Molteni – managerem firmy Intertek rozmawia Karolina Szlapańska   Trylemat […]

Czytaj więcej >>

Branża opakowaniowa na drodze do zerowej emisji CO2

Ochrona środowiska i wymierne korzyści finansowe zachęcają firmy z branży opakowaniowej do podążania w kierunku zeroemisyjności – wynika z obserwacji stowarzyszenia Natureef, które zrzesza liderów z branży opakowaniowej, recyklingu oraz produkcji żywności.   Zeroemisyjność w przypadku zakładu przemysłowego to ograniczenie emisji gazów cieplarnianych (głównie CO2) na wszystkich etapach funkcjonowania i produkcji. Działania tego rodzaju wpisują […]

Czytaj więcej >>

Kwestia standardów jakościowych jest nienegocjowalna

Z Szymonem Ośko – Dyrektorem Zarządzającym ds. Jakości z firmy Animex Foods sp. z o.o. rozmawiają Katarzyna Salomon i Karolina Szlapańska     Jakie najważniejsze wyzwania tego roku czekają firmę ANIMEX względem zapewnienia bezpieczeństwa żywności konsumentom? W naszej organizacji stale rozwijamy kulturę bezpieczeństwa i jakości żywności oraz ciągle doskonalimy system zarządzania jakością, nieustannie wprowadzając nowoczesne […]

Czytaj więcej >>

Jak wojna w Ukrainie zmieniła rynek zatrudnienia w branży mięsnej?

Obecnie większość pracowników w zakładach przetwórstwa mięsnego to Ukraińcy (60%), Polacy to 22%, a reszta pochodzi z innych krajów, np. ostatnio z Peru i Kolumbii. Większość stanowią kobiety – 70% pracujących. Do wybuchu wojny 24 lutego 2022, większość pracowników rekrutowanych do branży mięsnej przez Gremi Personal to byli Ukraińcy. Ale po roku wojny, klienci Gremi […]

Czytaj więcej >>

Marcowy numer „Rzeźnika polskiego” już dostępny!

Dzielmy się wiedzą! To nasze motto przewodnie i tym razem w najnowszym wydaniu miesięcznika „Rzeźnik polski” wiedzy naszym czytelnikom również nie zabraknie. Oddajemy w Wasze ręce marcowe wydanie magazynu pełne wartościowych treści i ważnych informacji – temat numeru ukierunkowany jest na optymalizację kosztów procesów higieny i bezpieczeństwa żywności.   – Czy kwestie standardów jakościowych są […]

Czytaj więcej >>