Aktualności

Blowek wkracza do gry! Dołącza do ekipy Parówkożerców i odkrywa najlepszy śniadaniowy lifehack

Marka Tarczyński ponownie zaskakuje, tym razem łącząc siły z jednym z najpopularniejszych youtuberów w Polsce – Karolem „Blowkiem” Gązwą. W dynamicznej, inspirowanej światem gamingu kampanii reklamowej, która wystartowała 20 września w Dzień Parówkożercy, Blowek odkrywa najlepszy śniadaniowy lifehack – oczywiście z parówkami Tarczyński Naturalnie w roli głównej.   Po sukcesie kampanii z udziałem Julii Żugaj, którą […]

Czytaj więcej >>

Oszczędność wody w procesie mycia w zakładach produkcji żywności

Czy Twój zakład dotyka ten sam problem? Problem, z którym boryka się wiele zakładów produkcyjnych, dotyczy niewłaściwych technik mycia, które mogą mieć negatywny wpływ na efektywność całego procesu utrzymania higieny, co niestety przekłada się na wydajność produkcji oraz jakość finalnych wyrobów. W dzisiejszym świecie dynamicznie rozwijającej się branży spożywczej, zapewnienie odpowiednich standardów czystości i higieny […]

Czytaj więcej >>

ESG – gorący temat! Cz. II ESG w Branży Mięsnej – przyszłość odpowiedzialnego biznesu

W obliczu rosnącego nacisku na zrównoważony rozwój branża mięsna stoi przed istotnym zadaniem dostosowania się do zasad ESG (Environmental, Social, Governance). Obecnie w kontekście biznesowym kwestie związane z ochroną środowiska, odpowiedzialnością społeczną i solidnym zarządzaniem stają się priorytetem, sektor mięsny musi zareagować na zmieniające się warunki rynkowe i rosnące wymagania interesariuszy.   Zrównoważony Rozwój jako nowy standard […]

Czytaj więcej >>

Novel food. Regulacje prawne dotyczące wprowadzania na rynek w Unii

Postęp technologiczny i innowacje w ramach sektora rolno-spożywczego stanowią istotny aspekt rozwoju rynku Unii Europejskiej. Jednym z prężnie rozwijających się działów, który przyciąga coraz liczniejsze inwestycje, jest rynek novel food. Jednakże, w zakresie komercjalizacji nowej żywności podmioty branży spożywczej podlegają szczególnym wymogom prawa unijnego. Celem uniknięcia konsekwencji prawnych niezbędne jest dokładne zrozumienie obecnie obowiązujących przepisów. […]

Czytaj więcej >>

System segregacji drobiu – jak obsługiwać, żeby dobrze ważyło?

System do segregacji ubitego drobiu w założeniu jest zbudowany z prostych elementów. Na łańcuchu zamontowane są szekle, na których powieszone są kurczaki. Najpierw następuje ocena ich jakości, następnie przejeżdżają przez czujnik wagowy, potem, na podstawie zadanych parametrów pracy, wybijane są na odpowiednich stanowiskach. O tym, do którego stanowiska mają trafić przeważone kurczaki decyduje waga kurczaka […]

Czytaj więcej >>