Aktualności

Gdzie kupić dobre mięso?

Mięso to źródło pełnowartościowego białka, żelaza, magnezu, cynku i nie tylko. Warto zadbać o jego obecność w diecie, aby cieszyć się lepszym zdrowiem i samopoczuciem. Trzeba jednak pamiętać, że jedynie dobrej jakości produkty są naprawdę wartościowe. Czytaj dalej, a dowiesz się, gdzie kupić dobre mięso i na co zwrócić uwagę.   Dobre mięso – gdzie […]

Czytaj więcej >>

Jakość jest najważniejsza!

Jakość jest najważniejsza! mówi Marta Dobrowolska, która od ponad 20 lat dba o jakość swoich produktów w rodzinnej firmie Wielkopolskie Zakłady Mięsne „AGRiCO” z Kalisza. Pragnąc się zdrowo odżywiać, utrzymać wymarzoną sylwetkę, czy będąc na redukcji, niezbędnym elementem jest dostarczanie organizmowi odpowiedniej ilości białka. Dlatego dostępność na rynku produktów wysokobiałkowych o wysokiej jakości, smacznych i […]

Czytaj więcej >>

Targi Marek Własnych w Kielcach. Platforma rozwoju i dyskusji o branży

Jedna z najbardziej perspektywicznych imprez targowych nadchodzących lat skoncentruje producentów marek własnych oraz przedstawicieli sieci handlowych z Polski i wielu krajów Europy. Lista wystawców i strefa kupiecka wydarzenia, które odbędzie się 6 i 7 listopada 2024 w Targach Kielce, rosną z tygodnia na tydzień. Targom towarzyszyć będzie Forum Marek Własnych z debatą, którą poprowadzi ceniony […]

Czytaj więcej >>

Sekrety idealnych steków z grilla – od wyboru mięsa po techniki grillowania

Grillowane steki to prawdziwy przysmak, który zachwyca smakiem i aromatem. Aby przygotować idealne mięso, trzeba poznać kilka ważnych zasad. Wybór odpowiedniego rodzaju, przygotowanie go przed grillowaniem oraz zastosowanie właściwych technik to sekrety, które pozwolą osiągnąć kulinarną perfekcję.   Wybór mięsa na steki z grilla Podstawą doskonałych steków z grilla jest wybór wysokiej jakości mięsa. Najlepszym wyborem […]

Czytaj więcej >>

Rola higienicznego projektowania we współczesnym podejściu do przetwórstwa spożywczego

Higieniczne projektowanie jest kluczowym elementem nowoczesnego przetwórstwa spożywczego, wpływając na bezpieczeństwo żywności, efektywność produkcji i zadowolenie konsumentów. W dobie zaostrzających się regulacji i rosnącej świadomości konsumentów, właściwe projektowanie procesów i urządzeń staje się nieodzownym elementem sukcesu w branży spożywczej.   EHEDG i jego misja European Hygienic Engineering and Design Group (EHEDG) jest organizacją non-profit, której misją […]

Czytaj więcej >>