Aktualności

W magiczny czas Bożego Narodzenia pragniemy złożyć moc gorących życzeń…

Z okazji Świąt Bożego Narodzenia życzymy Wam spokojnych, pełnych ciepła chwil w gronie najbliższych. Niech ten świąteczny czas przyniesie radość, odpoczynek oraz inspirację do dalszych działań. Dziękujemy za owocną współpracę w minionym roku – z nadzieją patrzymy na nadchodzący czas pełen nowych wyzwań i sukcesów. Wesołych Świąt i szczęśliwego Nowego Roku! Zespół miesięcznika „Rzeźnik polski” […]

Czytaj więcej >>

Złap zdrowy balans przed świętami! Rusza kampania linii Duda High Protein z udziałem topowych influencerów

W przedświątecznym zgiełku, gdy wszyscy biegamy za prezentami, gotujemy i sprzątamy… łatwo zapomnieć o sobie. Marka Duda z linią High Protein startuje więc z kampanią, której celem jest przypomnienie o wartościach (nie tylko odżywczych), jakie niesie funkcjonalna dieta wspierająca aktywny tryb życia – szczególnie istotna w tym najbardziej intensywnym czasie przygotowań do świąt.   W […]

Czytaj więcej >>

Zastosowanie technologii X-ray w przemyśle mięsnym

Technologia rentgenowska (X-ray) odgrywa kluczową rolę w zapewnieniu bezpieczeństwa i jakości w wielu gałęziach przemysłu. Dzięki zdolności do przenikania przez materiały i generowania szczegółowych obrazów wewnętrznych struktur, systemy X-ray umożliwiają przede wszystkim wykrywanie zanieczyszczeń, takich jak szkło, metale, kamienie, fragmenty kości i niektóre rodzaje plastiku. Obecnie jest to nieodłączny element procesów produkcyjnych w przemyśle mięsnym, […]

Czytaj więcej >>

Nowoczesne hale przemysłowe w branży mięsnej

Nowoczesne rolnictwo i przemysł spożywczy wymagają profesjonalnego podejścia zarówno do projektowania, jak i realizacji coraz bardziej zaawansowanych technologicznie obiektów. Doświadczony zespół Agro-Projects zapewnia gwarancję budowy zoptymalizowanych i efektywnych obiektów przemysłowych i rolniczych różnego rodzaju.   W jakim obszarze Państwa firma wspiera Klientów w branży mięsnej? Agro Projects działając jako generalny wykonawca wspiera swoich klientów w zakresie projektowania […]

Czytaj więcej >>

Smak dobry z natury

Z Jakubem Janasem – właścicielem ZM Janas rozmawia Katarzyna Salomon   Jakie główne trendy rynkowe są szczególnie zauważalne w branży mięsnej w ostatnich latach? Które z nich wpływają najmocniej na działalność Zakładu Mięsnego Janas? Trendy, jakie zauważamy w ostatnich latach związane są przede wszystkim ze zmianami w rozkładzie sprzedaży w segmentach rynku. Coraz większy wolumen przechodzi […]

Czytaj więcej >>