Wykaz tematyczny „Rzeźnika polskiego”
_
- styczeń UBÓJ I ROZBIÓR W PRZETWÓRSTWIE MIĘSNYM w numerze m.in.: technologie i techniki uboju i rozbioru, linie do uboju, obróbki poubojowej, boksy głuszenia, przenośniki, oparzelniki, szczeciniarki, przenośniki tacowe jelit i ośrodków, automatyka i sterowanie, wyposażenie ubojni drobiu, linie dzielenia mięsa czerwonego itd.
- luty WIELKANOCNY SMAK TRADYCJĄ NASZEGO STOŁU w numerze m.in.: solanki nastrzykowe i zalewowe, preparaty do kutrowania, emulgatory, fosforany, hydrokoloidy, białka zwierzęce, sojowe, błonniki, preparaty przedłużające świeżość, aromaty, mieszanki przyprawowe, dodatki funkcjonalne, nastrzykiwarki, masownice, kutry itd.
- marzec WĘDZENIE BEZ TAJEMNIC w numerze m.in.: wędzenie, przyprawy, marynaty, technologie, komory wędzarnicze, dodatki funkcjonalne, piece konwekcyjno-parowe, dymogeneratory, zrębki wędzarnicze, piece do wędzenia, parzenia i pieczenia itd. (wydanie świąteczne – Wielkanoc)
- kwiecień DROBIARSTWO w numerze m.in.: innowacyjny sprzęt i technologie wykorzystywane w przetwórstwie drobiarskim, wyposażenie ubojni drobiu, produkcja wyrobów drobiarskich, zastosowanie przypraw, środków funkcjonalnych, higiena i bezpieczeństwo w zakładach drobiarskich, pakowanie, etykietowanie, przetwarzanie i utylizacja odpadów poubojowych itd. (wydanie targowe POLAGRA FOOD)
- maj ZADBAJ O BEZPIECZEŃSTWO PRZECHOWYWANIA PRODUKTÓW MIĘSNYCH w numerze m.in: technologie schładzania i przechowywania mięsa, utrwalanie wyrobów mięsnych, komory chłodnicze i mroźnicze, chłodnie składowe, agregaty chłodnicze, czynniki chłodnicze, gazy spożywcze, techniki magazynowania i składowania, opakowania, wyposażenie sklepów mięsnych, klimatyzacja i wentylacja, izolacje, płyty warstwowe itd.
- czerwiec TRANSPORT, LOGISTYKA I MAGAZYNOWANIE W PRZEMYŚLE MIĘSNYM w numerze m.in: samochody dostawcze, nadwozia – kontenery, izotermy, chłodnie, wkłady izotermiczne, przyczepy samochodowe do sprzedaży bezpośredniej, regały magazynowe, paletowe, sklepowe, systemy magazynowania, mycie i dezynfekcja pomieszczeń magazynowych, systemy informatyczne wspomagające procesy zarządzania magazynem, przenośniki taśmowe, transport wewnętrzny w zakładzie mięsnym itd.
- lipiec NOWOCZESNE METODY PAKOWANIA KLUCZEM DO SUKCESU w numerze m.in: maszyny pakujące, systemy pakowania, linie pakujące, systemy informatyczne wspomagające procesy zarządzania magazynem oraz pakowania towaru, urządzenia i systemy do znakowania i etykietowania produktów, plasterkownice, krajalnice, pakowarki próżniowe, folie i opakowania, wagi przemysłowe, systemy wagowe, detektory metali itd.
- sierpień NOWOCZESNE ZASTOSOWANIA OSŁONEK, JELIT NATURALNYCH, TECHNOLOGII NADZIEWANIA w numerze m.in: jelita naturalne, osłonki, folie kolagenowe, nadziewarki, klipsownice, naciągarki do jelit naturalnych itd., (wydanie targowe – POLAGRA TECH)
- wrzesień wydanie targowe POLAGRA TECH
- październik WYPOSAŻENIE SKLEPU MIĘSNEGO w numerze m.in.: lady chłodnicze, szafy chłodnicze, instalacja chłodnicza, krajalnice, maszyny do mielenia mięsa, klimatyzacja, wagi, meble sklepowe, oświetlenie specjalistyczne, odzież ochronna, kasy fiskalne, środki myjące i dezynfekujące, maszyny pakujące, urządzenia porcjujące, oprogramowanie, opakowania itd. a ponadto – dodatek specjalny: solanki na święta
- listopad KONTROLA JAKOŚCI W ZAKŁADZIE MIĘSNYM w numerze m.in.: przyrządy pomiarowe, sterowniki, termografy, systemy rejestracji pomiarów, pH-metry, konduktometry, jonometry, tlenomierze, termometry, wilgotnościomierze, urządzenia do kontroli mięsności, kontrola jakości, badania laboratoryjne itd.
- grudzień HIGIENA, DERATYZACJA, DEZYNFEKCJA, OCZYSZCZANIE I PODCZYSZCZANIE ŚCIEKÓW, PRZETWARZANIE ODPADÓW POUBOJOWYCH w numerze m.in.: środki chemiczne i urządzenia do mycia i dezynfekcji, serwis mycia hal produkcyjnych i magazynowych w zakładach przetwórstwa mięsnego, monitoring szkodników, oczyszczanie i podczyszczanie ścieków (wydanie świąteczno-noworoczne).
?
Zapraszamy Państwa do współpracy z miesięcznikiem „Rzeźnik polski”.
Nasz dział sprzedaży przygotuje dla Państwa ofertę „uszytą wedle Waszych potrzeb”.
Przekonajcie się o tym sami!
?
Więcej informacji
Katarzyna Salomon – tel. 32 419 16 92 – tel.kom. 509 230 714 – k.salomon@mieso.com.pl
Karolina Szlapańska – tel. 32 419 16 90 – tel.kom. 509 230 713 – k.szlapanska@mieso.com.pl