Miesięcznik "Rzeźnik polski"

Kolejne nowości w linii Tarczyński Rośl-INNE. Marka odpowiada na głosy konsumentów i wprowadza na rynek wegańskie białe kiełbaski

Firma Tarczyński poszerza linię Rośl-Inne o kolejną mięsną alternatywę – Kiełbaski z boczniakiem. Produkt zadebiutował właśnie na rynku. Data nie jest przypadkowa – 20 marca obchodziliśmy Międzynarodowy Dzień bez Mięsa. To jednak niejedyna nowość marki. Już niebawem na sklepowe półki wprowadzone zostaną również parówki roślinne z odświeżoną recepturą, z której – w odpowiedzi na głosy […]

Czytaj więcej >>

Wpływ wojny na rynek trzody chlewnej

Według Aleksandra Dargiewicza Prezesa PolPig agresja Rosji na Ukrainę i związane z nimi konsekwencje mogą mieć silne następstwa na początku. Można się spodziewać podniesienia kosztów produkcji, a także wzrost cen mięsa. W dłuższym okresie powinny zadziałać globalne  mechanizmy dostosowawcze znacząco łagodzące następstwa.    Wpływy toczącej się wojny na branżę trzody chlewne można rozpatrywać na, co […]

Czytaj więcej >>

Nowy sklep firmowy Kiszeczka w warszawskim Wawrze

W najbliższą środę – 16.03.2022 w Warszawie otwarty zostanie nowy sklep firmowy marki Kiszeczka. Sklep zlokalizowany jest przy ul. Trakt Lubelski 371 w dzielnicy Wawer. To piąty sklep firmowy Kiszeczka w stolicy. Otwarcie nowego sklepu firmowego odbędzie się w środę – 16.03.2022 o godzinie 10:00. Na ten dzień zaplanowano losowanie atrakcyjnych nagród, upominków oraz bonów […]

Czytaj więcej >>

Pieczone&Wędzone

Z Panem Jerzym Karolczykiem współwłaścicielem nowego brandu wędlin w klasie premium Pieczone&Wędzone rozmawia Małgorzata Martini   Panie Jerzy, w którym roku została założona firma Karolczyk&Karolczyk Sp. z o.o? Pomysł na firmę powstał pod koniec 2015 roku. W sierpniu 2016 roku podpisaliśmy z bratem umowę spółki. W międzyczasie podjęte już były prace nad projektem zakładu. Niestety […]

Czytaj więcej >>

Naturalne Poranki Blisko Natury zdobyły Twierdzę Srebrna Góra

Firma Tarczyński kontynuuje kulinarną podróż po Dolnym Śląsku. Tym razem Adriana Marczewska – szefowa kuchni i telewizyjna prowadząca – w ramach trasy Naturalnych Poranków Blisko Natury odwiedziła Twierdzę Srebrna Góra, gdzie poznała wyjątkową historię miejsca i jego lokalnych, kulinarnych przysmaków. W poprzednim odcinku Adriana Marczewska odwiedziła Jakuszyce – polską stolicę narciarstwa biegowego. Teraz przyszedł czas […]

Czytaj więcej >>