Czym jest PORK COLAGEN?

Naturalne natywne białko kolagenowe wieprzowe otrzymane ze skór wieprzowych. Dzięki zastosowaniu nowej technologii usuwania tłuszczu w produkcji białka natywnego otrzymujemy produkt o unikalnych parametrach.

=

Definicja białka kolagenowego/strukturalnego
Białka kolagenowe to grupa naturalnych białek zwierzęcych, występujących w szczególności w mięśniu i tkance łącznej. Kolagen jest głównym składnikiem tkanki łącznej i jest najliczniejszym białkiem w organizmach ssaków, stanowiącym około 25% do 35% zawartości białka całego ciała. Kolagen w postaci podłużnych włókien zawarty jest głównie w tkankach łącznych takich jak więzadła, ścięgna i skóra, a także w chrząstkach, kościach, naczyniach krwionośnych i dyskach miedzykręgowych.F ibroplasty są głównym  składnikiem tworzącym białko kolagenowe.

==

Charakterystyka produktu PORK COLAGEN

  • Produkowany wyłącznie ze skór wieprzowych
  • Surowiec pochodzi z rzeźni zarejestrowanych w UE
  • Posiada Świadectwo Zdrowia: Przeznaczony do Spożycia przez ludzi
  • Produkcja kontrolowana przez władze sanitarne
  • Posiada europejski numer identyfikacyjny NL 208368

+

FUNKCJONALNOŚĆ PORK COLLAGENu

  • TRZY FUNKCJE W JEDNYM PRODUKCIE!
  • WIĄZANIE WODY
  • ZDOLNOŚĆ EMULGACJI
  • TWORZENIE TEKSTURY/GRYZALNOŚĆ/ŁATWOSĆ PLASTROWANIA

+

FUNKCJONALNOŚĆ WIĄZANIE WODY I EMULGOWANIE

  • ZIMNA WODA – WIĄZANIE        1 : 15
  • CIEPŁA WODA – ŻELOWANIE         1 : 25 – 35
  • ZIMNA WODA – EMULGOWANIE       1 : 10 : 10
  • GORĄCA WODA – EMULGOWANIE     1 : 20 : 20

+

Zastosowanie docelowe PORK COLLAGENu

  • Zakłady przemysłu mięsnego    – Produkty wołowe / wieprzowe  / drobiowe / rybne    – Kiełbasy , Zupy, Buliony
  • Drinki dla sportowców
  • Mieszalnie dodatków i mieszanek funkcjonalnych

'

Korzyści z zastosowania  PORK COLLAGENu

  • Redukcja czasu obróbki cieplej nawet do 30% !
  • Redukcja czasu masowania nawet do 50% !
  • Wyższa wydajność o ok. 3%
  • Dobre właściwości żelujące
  • Poprawa gryzalności i odczucia w ustach
  • Zmniejszenie odpadów przy plastrowaniu
  • Eliminacja podcieków w produktach pakowanych vacuum
  • Zwiększenie zawartości mięsa
  • Poprawa struktury mięsa
  • Redukcja niemięsnych dodatków
  • Poprawa procesu fermentacji i suszenia
  • Działanie synergistyczne w połączeniu z innymi składnikami
  • Brak posmaku
  • Wolne od GMO