Panie Krzysztofie, czy zakupy w Waszych sklepach firmowych są bezpieczne dla Waszych klientów?
Zdecydowanie tak! Wprowadziliśmy szereg zaleceń i rozwiązań, aby każdy klient czuł się w naszych sklepach bezpiecznie.
Jakie rozwiązania wprowadziliście, aby klient mógł się czuć w nich komfortowo?
Wprowadziliśmy limit osób, które mogą przebywać na sklepie, tj. maksymalnie 3 osoby na jedną kasę fiskalną. W każdym z naszych sklepów dostępne są rękawiczki jednorazowe oraz płyn do dezynfekcji rąk dla klientów.
Dodatkowo nasz personel kilka razy dziennie myje i dezynfekuje podłogę, lady i drzwi wejściowe.
Czego obawiacie się najbardziej w związku z epidemią?
Obawiamy się najbardziej o zdrowie naszych pracowników, ponieważ bez nich zakład nie będzie mógł funkcjonować
Które z obostrzeń związanych z aktualną sytuacją były szczególnie trudne do wprowadzenia w Zakładzie i Waszych sklepach firmowych?
Nie mieliśmy problemu z wprowadzeniem obostrzeń. Każdy z nas zdaje sobie sprawę z powagi sytuacji.
Co według Pana czeka branżę mięsną w najbliższym czasie?
To zależy, jak długo obecna sytuacja się utrzyma. Na pewno mocno wyhamowały dania gotowe i półgotowe, które wcześniej cieszyły się sporym zainteresowaniem.
Dziękuję za rozmowę.