Wędzonki bez glutaminianu sodu z linii premium „Kurpiowskie specjały” od ZM Pekpol

Zakłady Mięsne Pekpol przygotowały nową linię premium „Kurpiowskie specjały”, która właśnie debiutuje na sklepowych półkach. To linia wędzonych produktów, które nie zawierają glutaminianu sodu, fosforanów dodanych oraz żadnych sztucznych  przeciwutleniaczy. Już teraz miłośnicy wędzonek mogą wybierać wśród czterech smakowitych specjałów: szynki, schabu, łopatki i boczku.

Wędzonki z nowej linii premium powstały z najwyższej jakości mięsa wieprzowego z dodatkiem wyłącznie soli peklującej i bez żadnych dodatkowych „E”. Wyroby charakteryzują się wyjątkową kruchością i soczystością, a ich walory smakowe sprostają wymaganiom nawet tych najbardziej wybrednych kulinarnie. — Dzisiejszy klient to konsument wyedukowany, świadomy i poszukujący zdrowych wyrobów. W odpowiedzi na takie zapotrzebowanie stworzyliśmy zupełnie nową linię produktów – linię pod marką „Kurpiowskie Specjały” – wyroby w swoim składzie oprócz soli peklującej nie zawierają żadnych „E” – wyjaśnia Urszula Nowak, główny technolog z Zakładów Mięsnych Pekpol Ostrołęka.
„Kurpiowskie specjały” będą stanowić znakomity składnik codziennych posiłków, jak również urozmaicenie  biesiadnego stołu.

Ceny produktów Kurpiowskie Specjały: 24 – 35 zł
Waga: ok. 1-1,5 kg

O firmie:
Pekpol to producent wysokiej jakości wyrobów mięsnych, będący na polskim rynku od ponad 30 lat (początki działalności sięgają 1974 roku). Zakłady Mięsne prowadzą aktywność zarówno na rynku krajowym, jak i za granicą. Firma eksportuje swoje produkty do takich krajów jak: Wielka Brytania, Irlandia, Włochy, Litwa i innych. Gama wyrobów jest bardzo szeroka: wędzonki, kiełbasy cienkie, wędliny podrobowe oraz wyroby blokowe. Sztandarowym produktem firmy są parówki „Paryżanki”, które już dwa razy zdobyły laur konsumenta NAJLEPSZE W POLSCE. Pekpol wciąż poszerza asortyment oraz unowocześnia linie produkcyjne, wprowadzając nowe technologie. Tym samym produkty dostępne są w wielu krajach Unii Europejskiej.