Tradycyjne specjały prosto z Kurpii – czyli smalec jak u babci od ZM Pekpol

Tradycja, wyrazisty smak, unikalna receptura i brak sztucznych konserwantów. To coś, za co klienci ZM Pekpol mogą pokochać nowy smalec z linii Kurpiowskie Specjały. Wykonany zgodnie z tradycyjną recepturą, przypomina nam smaki wprost z babcinego stołu. Nowość od ZM Pekpol zachwyci każdego amatora tradycyjnych wyrobów. Jest wyprodukowany z udziałem mięsa wieprzowego i starannie dobranych, naturalnych przypraw. Linia Kurpiowskie Specjały to nie tylko smalec, ale również szynka, baleron, schab, boczek i kiełbasa – wszystkie przysmaki wytwarzane są na bazie regionalnych, kurpiowskich receptur.

Forma pakowania jednostkowego: foremka plastikowa
Forma pakowania zbiorczego: karton
Waga jednostkowa: 170 g
Szt. w kartonie: 12
Orientacyjna cena w sklepie detalicznym: 3,7 – 4,0 zł/170 g


O firmie:
ZM „Pekpol Ostrołęka” to producent wysokiej jakości wyrobów mięsnych, będący na polskim rynku 40 lat. ZM „Pekpol Ostrołęka” prowadzą aktywność zarówno na rynku krajowym, jak i za granicą. Firma eksportuje swoje produkty do takich krajów jak: Wielka Brytania, Irlandia, Włochy, Litwa, Łotwa, Estonia i innych. Gama wyrobów jest bardzo szeroka: wędzonki, kiełbasy cienkie, wędliny podrobowe oraz wyroby blokowe. Sztandarowym produktem są parówki „Paryżanki”, które już po raz trzeci zdobyły laur konsumenta NAJLEPSZE W POLSCE. ZM „Pekpol Ostrołęka” wciąż rozszerza ofertę, dostosowując ją do potrzeb rynku, unowocześnia linie produkcyjne, wprowadzając nowe technologie.