TechFood Practic zaprasza na warsztaty 18 – 19.X.2018 Hotel Zamek Gniew

Efektywność energetyczna w przemyśle spożywczym – innowacje.

Dynamicznie rozwijający się przemysł to nieustanny wzrost zapotrzebowania na energię każdego rodzaju.

O energii myślimy szerzej, to: prąd elektryczny, gaz (biogaz),  ciepło, chłód, woda, powietrze, etc. Zakłady przemysłowe z coraz większą świadomością planują nowe inwestycje. Istotna jest już nie tylko cena urządzenia, ale oszczędność energii, którą można uzyskać oraz oddziaływanie na środowisko. Natomiast aplikacje pozwalające odzyskiwać energię, dają dodatkowe korzyści ekonomiczne. Mnogość i prędkość zmian w obszarze innowacji energetycznych może powodować trudności z wyborem właściwego rozwiązania.

 

Dlatego zapraszamy Państwa na praktyczne warsztaty dotyczące  efektywności energetycznej w przemyśle spożywczym. Zaprezentowane zostaną nowoczesne urządzenia i technologie oszczędzające energię.

 

W jednym miejscu zgromadzeni zostaną eksperci z następujących dziedzin:

  • audyty energetyczne,
  • kogeneracja,
  • oczyszczanie ścieków – źródło dodatkowej energii,
  • układy chłodzenia,
  • wymienniki ciepła,
  • automatyka i sterowanie,
  • pompy ciepła,
  • recyklingu wody,
  • pompy i systemy pompowe,
  • procesy mycia i dezynfekcji.

 

Kompleksowość warsztatów dopełnia obecność firmy BIG POL – Fundusze Pomocowe. Udzieli ona informacji odnośnie możliwych źródeł finansowania inwestycji oszczędzających media.

 

Dla uczestników dostępne będą stanowiska konsultacyjne, na których eksperci wszechstronnie doradzą  jak rozwiązać problemy poszczególnych zakładów.

 

Więcej informacji >>