Roślinne zamienniki produktów mięsnych

Jako pierwszą i najistotniejszą dla tematu chciałabym podkreślić ideę, która przyświeca nam, firmie Olewnik w tworzeniu nowej linii produktów roślinnych. Często spotykamy się z pytaniem dlaczego jako producent znany z wyrobów mięsnych zdecydowaliśmy się na rozwijanie linii roślinnej.

 

Więc my pytamy – kto mógłby to zrobić lepiej?
Lata doświadczenia w branży spożywczej pozwalają nam wejść w temat produkcji roślinnej z roli eksperta. Wiele produktów w swoim składzie bazuje na roślinach chociażby kaszanka. Więc poszerzenie asortymentu o produkty w 100% roślinne to naturalny krok a dla konsumenta pewność, że robi to ktoś, kto się na tym zna.
Fakt, że coraz więcej osób decyduje się na dietę opartą na roślinach jest dla nas zrozumiały, szereg pozytywnych uwarunkowań, jak wysoka zawartość błonnika czy źródło białka, wspomagają kondycję organizmu. Ważne jest by pamiętać o właściwym bilansie składników odżywczych, ponieważ tylko poprawnie ułożona dieta roślinna ma pozytywny wpływ.
W naszych produktach z linii roślinnej stosujemy wiele wysokojakościowych składników bogatych też w białko np. soczewicę, ciecierzycę, nasiona i produkty sojowe, takie jak tofu. Doskonale wiemy, że właśnie białko jest kluczowe w uzupełnianiu po wykluczeniu z diety mięsa.

 

Za pomocą przemyślanych i właściwie dobranych składowych produktu, możemy oddziaływać na jakość diety naszych konsumentów, a to klucz do dobrego samopoczucia.Jako świadomy producent, który główny nacisk kładzie na jakość produktów dajemy konsumentowi możliwość wyboru i zachęcamy do eksplorowania doznań smakowych. Tak jak my jesteśmy otwarci w kwestii nowych smaków, linii produktowych i innowacji tak samo, chcemy żeby właśnie taki był nasz konsument. Zachęcamy do spróbowania naszych kabanosów roślinnych w kilku smakach oraz batonika WOW wytrawnej formy przekąski, która zbiera liczne nagrody konsumenckie i doceniana jest za swoją innowacyjność.
Dla nas świadome jedzenie jest najważniejsze!
My nie mówimy jedz więcej – mówimy jedz mądrze, jedz to co jest dla ciebie właściwe, bo jedzenie ma znaczenie.

 

 

Anna Bąk
Członek Zarządu ds. Rozwoju OLEWNIK