Strategia rozwoju powinna być dynamiczna i elastyczna, aby móc dostosować się do zmieniających się warunków rynkowych i technologicznych.
W Zakładzie Drobiarskim „Linodrób” już od 30-stu lat realizujemy politykę zrównoważonego rozwoju w oparciu o wzrost poziomu jakości w całym łańcuchu produkcji, zgodnie z zasadą „ od pola do stołu”. Wysoka jakość i bezpieczeństwo zdrowotne naszych produktów są dla nas priorytetem i wyznacznikiem wszelkich podejmowanych przez nas działań. Nasz zespół doświadczonych i kompetentnych pracowników związanych z branżą drobiarską od wielu lat, czuwa nad każdym etapem produkcji. Gwarantujemy pochodzenie zdrowego drobiu z własnych, nowoczesnych ferm oraz od krajowych dostawców. Dbamy o dobrostan zwierząt zapewniając własny, specjalistyczny transport żywca. Zarządzamy bezpieczeństwem żywności zgodnie ze standardami HACCP, BRC, QS, QAFP, HALAL. Stawiamy na ciągły rozwój poziomu jakości naszych produktów. W naszym nowym zakładzie rozbioru, zastosowaliśmy najnowocześniejsze technologie zorientowane na dostosowanie oferty dla najbardziej wymagających klientów.
Wzrost poziomu jakości musi przebiegać w tak samo szybkim tempie jak zmieniające się otoczenie i jego wymagania. Paradoksalnie mówimy „ produkt o tej samej, bardzo dobrej jakości od wielu lat” i tak jest. Zmieniają się jednak procesy, które odpowiednio modyfikowane pozwalają na znaczne zwiększenie produkcji przy zagwarantowaniu najwyższej jakości produktu oraz zabezpieczeniu zdrowotne produktu.
Anna Malinowska
Linodrób