Polacy chętnie sięgają po marki lokalne – podkreśl to!

Już wkrótce kolejna certyfikacja Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego  „Doceń polskie” – inicjatywy wspierającej rodzimych producentów i promującej dobrą, polską żywność.

 

Polscy konsumenci coraz chętniej wybierają marki lokalne. Informacja, że dany produkt został wyprodukowany w Polsce jest więc bardzo istotna dla większości kupujących. Lokalność i rodzinność są bowiem synonimem nie tylko wysokiej jakości, ale również szacunku do tradycji. W ocenie kupujących wyroby te są bowiem zdecydowanie smaczniejsze, naturalniejsze i wyższej jakości i to właśnie takich propozycji szukają na półkach sklepowych Polacy. Aby zatem pomóc im w dokonywaniu wyborów warto oznaczyć produkty w sposób wskazujący nie tylko na ich wysoką jakość, ale również pochodzenie. Wyjść naprzeciw oczekiwaniom konsumentów i wykorzystać fakt, że trend patriotyzmu zakupowego jest jednym z wiodących na polskim rynku. Możliwością wyróżnienia na półce sklepowej jest oznaczenie swoich propozycji godłem Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” –  inicjatywy koncentrującej się na propagowaniu tego, co rodzime.

 

W jaki osób można zdobyć godło „Doceń polskie”?
Szansą na zdobycie godła „Doceń polskie” jest wzięcie udziału w audycie Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Oceną produktów biorących udział w certyfikacji zajmuje się Loża Ekspertów tworzona przez specjalistów zawodowo związanych z żywnością i technologią żywienia. Ich ogromna wiedza i doświadczenie gwarantują rzetelną kontrolę żywności zgłoszonej przez wytwórcę, dlatego też konsumenci mogą być pewni, że produkt oznaczony logo „Doceń polskie” jest produktem pewnym, sprawdzonym, o potwierdzonym doskonałym smaku i wysokiej klasie. Godło programu może stanowić więc znakomite narzędzie pozwalające na podkreślenie tego, co dla klientów jest szczególnie cenne.

 

Już niebawem kolejna okazja, aby wziąć udział w atestacji „Doceń polskie”!
Pierwsza certyfikacja Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” w 2023 roku odbędzie się w dniu 1 lutego w Hotelu Centrum w Sosnowcu. Do udziału w atestacji zapraszamy polskich producentów wyrobów spożywczych – zarówno niewielkie, rodzinne firmy i lokalnych wytwórców, jak i popularne, ogólnopolskie marki.

 

***

Regulamin programu i formularze zgłoszeniowe można pobrać bezpośrednio ze strony internetowej  https://geminigroup.pl/zgloszenie_dp, więcej informacji na temat laureatów poprzednich edycji znajdziecie Państwo pod adresem: http://www.blog.docenpolskie.pl/

 

***

Program promocyjny „Doceń polskie” jest realizowany od 2011 roku. Jego celem jest promocja wysokiej jakości produktów spożywczych dostępnych na polskim rynku. Ich selekcją, oceną i przyznaniem certyfikatu „Doceń polskie” zajmują się specjaliści zawodowo związani z żywnością i technologią żywienia, tworzący Lożę Ekspertów. Certyfikaty jakości są przyznawane na okres 24 miesięcy. Po upływie jego czasu producent, który nadal chce korzystać ze znaku „Doceń polskie” ponownie zgłasza nagrodzony wcześniej wyrób do oceny. Jeśli i tym razem zyska wymaganą regulaminem liczbę punktów, ważność Godła zostanie przedłużona na kolejny, dwuletni, okres.