Pakowanie w przetwórstwie mięsnym a dobra etykieta na opakowaniu

Przemysł mięsny odgrywa istotną rolę w globalnym łańcuchu żywnościowym. Aby zapewnić bezpieczeństwo i jakość produktów mięsnych, kluczowe znaczenie ma odpowiednie pakowanie i etykietowanie. Dobra etykieta na opakowaniu produktu powinna być czytelna i zrozumiała dla konsumenta a przy tym bardzo szczegółowa i dokładna we wszystkie najważniejsze informacje o sprzedawanym towarze. Ważnym aspektem również jest jej atrakcyjności i łatwość do zapamiętania. Ładna wizualnie etykieta potrafi wyróżnić produkt spośród konkurencji a przy tym zbudować rozpoznawalność marki na rynku.
Przemysł mięsny stoi przed szeregiem wyzwań w zakresie pakowania i etykietowania m.in. przez zmieniające się przepisy dotyczące znakowania żywności na rynku polskim jak i zagranicznym. Poprzez coraz to nowsze technologie pakowania, które nakłaniają producentów do inwestycji w nowe maszyny i urządzenia. My jako dystrybutor urządzeń do znakowania produktów i opakowań wiemy jak ważna jest szybkość i czytelność w znakowaniu. Posiadamy ciekawe rozwiązania technologiczne, które nie tylko usprawniają proces znakowania towarów ale także minimalizują koszty w danej branży. Oferujemy urządzenia przemysłowe do instalacji w linii produkcyjnej, które mogą pracować w pełnej automatyce, jak i drukarki ręczne, które są bardzo poręczne i funkcjonalne. Jesteśmy również producentem etykiet, dzięki czemu możemy zaoferować naszym klientom etykiety w różnych rozmiarach, kształtach i na różnych materiałach.

 

Waldemar Galikowski
Dyrektor Handlowy Elabel Due
www.elabel.pl
www.elabel.com.pl