Aktualności

Problem dehydratacji: Ubytki masy produktów spowodowane utratą wilgoci. Jak minimalizować straty jakościowe i ekonomiczne dzięki technologii CRYOLINE®

Coraz wyższe wymagania konsumentów odnośnie jakości produktów stawiają przed producentami nowe wyzwania. Ważną tendencją technologiczną jest minimalizacja strat na każdym etapie produkcji. Podczas procesów schładzania i zamrażania ubytki masy produktów spożywczych są nadal znaczne, istotnie wypływając na obniżenie zarówno jakości, jak i efektu ekonomicznego.   Wyzwanie Produkty spożywcze o dużej zawartości wody i/lub strukturze komórkowej […]

Czytaj więcej >>

„Okrągły stół branży mięsnej i handlu nowoczesnego” – Zaproszenie do Kielc 15 listopada 2023 r.

Tomasz Parzybut – Prezes Zarządu Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy RP zaprasza do Kielc, na „Okrągły stół branży mięsnej i handlu nowoczesnego”. Spotykamy się 15 listopada br.   Więcej informacji tutaj: https://okraglystolkielce.pl/  

Czytaj więcej >>

Smakowity biznes, czyli co się działo na targach POLAGRA 2023

Ogrom wrażeń, niemal 200 wystawców z ponad 30 krajów, dziesiątki godzin rozmów biznesowych. Do tego konkurs kulinarny, piekarski, festiwal kawy oraz debaty, szkolenia i prelekcje. To wszystko przez trzy dni, podczas targów POLAGRA, które tradycyjnie odbyły się w Poznaniu.   POLAGRA 2023 przeszła do historii. Tegoroczna edycja zgromadziła niemal 200 wystawców i niemal 10,5 tys. […]

Czytaj więcej >>

CYFROWA INTELIGENCJA – jak świadomie zbierać i korzystać z danych cyfrowych

„Umiejętność czytania nie oznacza bynajmniej, że zostaniemy krytykami światowych bestsellerów literackich… niemniej jednak, jest istotna gdybyśmy zechcieli aktywnie w tej krytyce uczestniczyć, pozostając opiniotwórczymi i uznawanymi w świecie.” – Paweł Juras, Sales & Business Development Manager, Packaging, Food & Beverage w Balluff.   Taka refleksja, gdy w ostatnim czasie zastanawiałem się nad rolą cyfryzacji oraz […]

Czytaj więcej >>

3 obszary w których nawiewniki tekstylne pomagają zadbać o jakość mięsa

Eksperci z branży mięsnej wiedzą, że istnieje wiele czynników, które mają wpływ na jakość mięsa dostarczanego klientom. Efektywna dystrybucja powietrza w zakładach produkcji żywności jest nie tylko kluczem do optymalizacji warunków i zapewnienia bezpieczeństwa produktów, ale również do poprawy komfortu pracowników. Optymalny model rozpływu powietrza zapewnia idealną wydajność, tworząc jednocześnie komfortowe i zdrowe środowisko pracy. […]

Czytaj więcej >>