Aktualności

Dlaczego branża mięsna potrzebuje systemu ERP? 5 KLUCZOWYCH ASPEKTÓW

Rola systemu ERP jest kluczowa w sektorze produkcji żywności i przetwórstwa mięsnego. Nowoczesny i funkcjonalny system ERP odgrywa istotną rolę w prawidłowym funkcjonowaniu firmy zapewniając jej kompleksowe wsparcie na wielu płaszczyznach działalności. Począwszy od zamówień, magazynowania, realizacji produkcji poprzez dział finansowy, rozliczenia i planowanie. Automatyzuje poszczególne czynności, pozwala na monitorowanie i wgląd do pełnych danych, przyczyniając […]

Czytaj więcej >>

Niższe koszty produkcji żywności dzięki optymalizacji procesów – Inteligentna produkcja żywności

Rosnące koszty oznaczają, że zakłady produkcyjne muszą stale optymalizować procesy. Poniżej przedstawiamy cztery przykłady jak to zrobić, nie rujnując przy tym budżetu.   Przemysł spożywczy znajduje się pod dużą presją. Zwłaszcza wysokie ceny surowców niekorzystnie przekładają się marże, które w wielu przypadkach i tak są już relatywnie niskie. Dobra wiadomość jest taka, że w wielu […]

Czytaj więcej >>

Jakich opakowań szukają współcześni konsumenci?

Z Joanną Aleksandrowicz – new business & PR director firmy Czteryczwarte BD rozmawia Katarzyna Salomon   Jakie są najważniejsze oczekiwania konsumentów odnośnie opakowań? Opakowanie produktu powinno wpisywać się w wizualne kody  danej kategorii. To umożliwia klientowi natychmiastowe rozpoznanie zawartości. Na przykład, opakowania produktów spożywczych, takie jak wędliny, powinny jasno komunikować swój charakter, aby nie pozostawiać […]

Czytaj więcej >>

Aluminiowe klipsy na rękawowych osłonkach

Doświadczenie firmy BECK CLIP SYSTEMS, to wynik 30 lat pracy nad rozwojem produktów i technologii klipsowania. Trzy dekady odpowiadania na potrzeby rynku sprawiły, że firma pozyskała kilka tysięcy zadowolonych klientów. Zaczynając od branży mięsnej, naturalnego środowiska dla klipsowanych produktów, dopracowaliśmy technologie dla mleczarstwa, gastronomii, akwarystyki, pakowania produktów sypkich oraz wybuchowych.   Dzięki współpracy z klientami […]

Czytaj więcej >>

Lato mięsnych ludzi

Jak pisać o zakupach mięsa i jego przetworów jedynie w sezonie letnim (często, z racji zwyczajów zakupowych i konsumpcyjnych, określanym sezonem grillowym) w czasie, gdy ten sezon trwa w najlepsze? Mówimy, co prawda: „nie chwal dnia przed zachodem słońca” i „nie mów hop, póki nie przeskoczysz”… ale słońce w tym roku we wrześniu nadal pięknie […]

Czytaj więcej >>