Aktualności

Czy idealny sklep mięsny istnieje?

Z dr Markiem Borowińskim – Shopdoctor rozmawia Katarzyna Salomon   – Czy, i w jaki sposób, odpowiednia aranżacja sklepu mięsnego może wpływać na sprzedaż wyrobów i dokonywanie decyzji zakupowych przez klientów? Odpowiednia aranżacja sklepu mięsnego stanowi kluczowy element wpływający na zachowania konsumpcyjne i decyzje zakupowe klientów. Sklep mięsny, jako miejsce zaopatrzenia w wysokiej jakości produkty, […]

Czytaj więcej >>

Bank BNP Paribas uruchomił kalkulator śladu węglowego dla produkcji trzody chlewnej

Agroemisja – jedyny w Polsce, kalkulator emisyjności dla producentów rolnych i odbiorców ich produktów dostępny na platformie Agronomist.pl, został uzupełniony o nowy moduł obliczeniowy, który umożliwia samodzielne oszacowanie śladu węglowego produkcji trzody chlewnej. Obliczanie emisyjności oraz planowanie jej redukcji może być jednym ze sposobów budowania przewagi konkurencyjnej w warunkach malejącego popytu na wieprzowinę w Unii […]

Czytaj więcej >>

Prewencja i higiena jako istota utrzymania ruchu

Utrzymanie ruchu odgrywa istotną rolę w procesach biznesowych całej firmy. Zapewnienie efektywności produkcji, dostępności linii i ciągłości procesu ma kluczowe znaczenie dla procesów w naszych firmach. W tym wypadku prewencyjne działania, często odbywające się w tle procesu produkcyjnego są kluczowe dla sprawnie działającej organizacji.   Procesy produkcyjne są wspierane przez utrzymanie ruchu na wielu płaszczyznach. […]

Czytaj więcej >>

Innowacyjne rozwiązania transportu pionowego

Systemy transportu bliskiego, takie jak przenośniki taśmowe i windy przemysłowe, stanowią klucz do zwiększenia wydajności produkcji. W tym artykule zaprezentujemy rewolucyjne rozwiązania, które mogą znacząco wpłynąć na efektywność i rentowność Twojej firmy. Specjalizujemy się w automatyzacji transportu bliskiego i przedstawiamy urządzenia, które wprowadzą Twój biznes na nieznany dotąd poziom wydajności. Jesteśmy liderem w tej dziedzinie, a […]

Czytaj więcej >>

Produkt dobry, to produkt dobrze opakowany

Opakowania stosowane w branży mięsnej powinny uwzględniać ciężar produktu, jakim jest mięso. Z Renatą Stolarczyk Dyrektorem Zarządzającym w firmie PackOn Sp. z o.o. rozmawia Małgorzata Martini   Firma PackOn działa od prawie 30 lat na rynku to kawałek czasu. Jest to kawałek historii, gdzie z rodzinnej firmy przekształciliśmy się w dobrze prosperujące przedsiębiorstwo, zatrudniające około 80 […]

Czytaj więcej >>