Aktualności

Wielowymiarowe bezpieczeństwo zakładów spożywczych. Szczególne aspekty produkcji żywności

Bezpieczeństwo biznesu to wieloaspektowe zagadnienie. W przemyśle spożywczym buduje je szerokie wsparcie w zakresie oferowanych usług i dobre sojusze partnerskie. Sojusze ukierunkowane na efektywność działań, odpowiadanie na potrzeby i dbanie o dobre relacje. Zapewnienie czystości środowiska produkcyjnego, bezpieczeństwo zakładu, obsługa transportu – to istotne elementy produkcji żywności. Dodanie do tego zestawu zadań służących bezpieczeństwu biznesu klienta buduje przewagę […]

Czytaj więcej >>

Kwietniowy numer już dostępny!

Drodzy czytelnicy! Kwietniowe wydanie miesięcznik „Rzeźnik polski” już dostępne! a w nim jak zwykle ogromna dawka wartościowej wiedzy i wiele cennych inspiracji. Zapraszamy do lektury!   W wydaniu kwietniowym miesięcznika „Rzeźnik polski“ między innymi: – Jak budować przewagę konkurencyjną w oparciu o jakość? – Wielowymiarowe bezpieczeństwo zakładów spożywczych – Pionierskie rozwiązanie w czyszczeniu suchym lodem […]

Czytaj więcej >>

Automatyczna komora tradycyjna iwysocki

KOMORA TRADYCYJNA „IWYSOCKI” to maksymalnie zautomatyzowane urządzenie do produkcji wyrobów tradycyjnych. Komora pozwala na uzyskanie wyrobów o walorach tradycyjnego produktu w zakresie wyglądu zewnętrznego, zapachu, smaku i eliminuje mankamenty produkcji takich wyrobów w komorach murowanych z cegły szamotowej, to jest: nierównomierne wędzenie, brak kontroli temperatury, brak możliwości mycia i spełnienia wymagań w zakresie prawidłowego funkcjonowania […]

Czytaj więcej >>

Zapowiedź WorldFood Poland 2024: Miejsce Spotkań Liderów Branży Żywnościowej

Warszawa, 16-18 kwietnia – Targi WorldFood Poland, kluczowe wydarzenie dla sektora spożywczego w Europie Środkowo-Wschodniej, zapraszają na kolejną edycję, która odbędzie się w EXPO XXI w Warszawie. Jako miejsce spotkań dla biznesu i wymiany wiedzy, WorldFood Poland 2024 zgromadzi profesjonalistów zarówno z Polski, jak i z zagranicy, oferując bogaty program konferencji, debat, konsultacji branżowych oraz […]

Czytaj więcej >>

Czy eksport drobiu nadal będzie wzrastał?

Eksport drobiu od wielu lat sukcesywnie rośnie, a Polska utrzymuje stabilną i niekwestionowaną pozycję lidera w jego produkcji w Unii Europejskiej. Wynika to nie tylko ze wzrostu zapotrzebowania na mięso, będącego efektem zmian demograficznych, ale także z wyjątkowych cech drobiu wpływających na jego powszechność stosowania. Ten rodzaj mięsa jest atrakcyjny zarówno dla konsumenta końcowego, przetwórców […]

Czytaj więcej >>