Aktualności

Biofilm bakteryjny a skuteczność mycia i dezynfekcji

Podczas procesów mycia z powierzchni usuwane są osady widoczne makroskopowo, ale co istotniejsze – również drobnoustroje których okiem „nieuzbrojonym” nie sposób zobaczyć. Ten fakt powoduje, że mycie i dezynfekcja w branży spożywczej muszą być prowadzone w sposób racjonalny i systemowy.   Bez wdrożenia tych zabiegów żaden zakład przemysłu spożywczego, jak również żywienia zbiorowego zamkniętego i […]

Czytaj więcej >>

Zmieniający się smak sukcesu: nowe technologie w przemyśle mięsnym

Rozwój technologii i zmieniające się oczekiwania konsumentów wyznaczają nowe kierunki dla wielu sektorów gospodarki, w tym dla przemysłu mięsnego w Polsce. To dynamiczne środowisko zmusza przedsiębiorstwa do poszukiwania innowacyjnych rozwiązań, które umożliwią im nie tylko efektywne reagowanie na aktualne trendy i wyzwania, ale także zapewnienie trwałej konkurencyjności i zrównoważonego rozwoju.   Przemysł mięsny, będący jedną z […]

Czytaj więcej >>

Obniżenie zużycia wody w otwartych układach chłodzenia

Jakość wody, jako czynnika chłodniczego, jest istotnym uwarunkowaniem w eksploatacji wyparnych układów chłodzenia. Nieodpowiednie przygotowanie wody, w krótszym, bądź dłuższym czasie, staje się przyczyną występowania wielu niepożądanych zjawisk. Do najbardziej istotnych należą: korozja materiałów konstrukcyjnych, procesy narastania osadów mineralnych na elementach wymiany ciepła oraz niekontrolowany rozwój mikro- i makroflory.   Wpływ grubości osadów, a szczególnie […]

Czytaj więcej >>

Zapraszamy na nasze stoisko na Warsaw Pack 2024

Warsaw Pack to wydarzenie branżowe, którego celem jest zgromadzenie czołowych firm, ekspertów technicznych i praktyków związanych z sektorem w Polsce i całym regionie środkowo wschodniej Europy. Targi oferują doskonałą okazję do nawiązania relacji biznesowych, prezentacji innowacyjnych technologii oraz wymiany wiedzy i doświadczeń. Warsaw Pack to miejsce, gdzie innowacje spotykają się z praktycznym zapotrzebowaniem, a potencjał […]

Czytaj więcej >>

Pionierskie rozwiązanie w czyszczeniu suchym lodem

W erze nieustannego poszukiwania innowacyjnych i zrównoważonych rozwiązań w przemyśle spożywczym, Inveco Ice wyłania się jako lider w dziedzinie zaawansowanych technologii czyszczenia. Wykorzystując potencjał suchego lodu, firma przekształca tradycyjne metody utrzymania czystości w procesy, które są nie tylko wydajne, ale i ekologiczne. W niniejszym artykule przyjrzymy się bliżej, jak technologia opracowana przez Inveco Ice zmienia […]

Czytaj więcej >>