Parówki wiedeńskie to nowa propozycja w portfolio produktowym Zakładów Mięsnych Pekpol Ostrołęka. Smakowity wyrób powinien zadowolić wielbicieli mięsnych przysmaków. Parówki zostały wyprodukowane z wysokiej jakości mięsa wieprzowego, posiadają naturalne osłonki, które pozwalają uzyskać tzw. efekt „knack”, czyli efekt przyjemnego odczucia pękania podczas gryzienia. Parówki wiedeńskie są łatwe w przygotowaniu i mogą być serwowane zarówno na ciepło, jak i na zimno. Gorące z wody wyśmienicie sprawdzą się jako składnik pożywnego śniadania. Dużym atutem produktu jest naturalny proces pasteryzacji, któremu został poddany wyrób. Dzięki temu, parówki wiedeńskie można bez problemu schować do plecaka i zabrać na wycieczkę, nie obawiając się o utratę ich świeżości.
–
Forma pakowania jednostkowego: VAC
Forma pakowania zbiorczego: karton
Waga jednostkowa: 250 g
Szt. w kartonie: 14
Orientacyjna cena w sklepie detalicznym: 5,90 zł/250 g
–
O firmie:
ZM „Pekpol Ostrołęka” to producent wysokiej jakości wyrobów mięsnych, będący na polskim rynku 40 lat. ZM „Pekpol Ostrołęka” prowadzą aktywność zarówno na rynku krajowym, jak i za granicą. Firma eksportuje swoje produkty do takich krajów jak: Wielka Brytania, Irlandia, Włochy, Litwa, Łotwa, Estonia i innych. Gama wyrobów jest bardzo szeroka: wędzonki, kiełbasy cienkie, wędliny podrobowe oraz wyroby blokowe. Sztandarowym produktem są parówki „Paryżanki”, które już po raz trzeci zdobyły laur konsumenta NAJLEPSZE W POLSCE. ZM „Pekpol Ostrołęka” wciąż rozszerza ofertę, dostosowując ją do potrzeb rynku, unowocześnia linie produkcyjne, wprowadzając nowe technologie.
–