MEDIA I TECHNIKA W PRZEMYŚLE SPOŻYWCZYM – INNOWACJE I EFEKTYWNOŚĆ

TechFood Practic Zaprasza pracowników zakładów przemysłu spożywczego na III edycję warsztatów nt:

MEDIA I TECHNIKA  W PRZEMYŚLE SPOŻYWCZYM

INNOWACJE I EFEKTYWNOŚĆ

Zamek GNIEW –  21-22 LISTOPADA 2019 R.

W trakcie 2 dni wykładów, podzielonych na 4 tematyczne panele, dostawcy przedstawią nowoczesne technologie i urządzenia dla przemysłu spożywczego

 

Panel I : BEZPIECZNY PRODUKT SPOŻYWCZY

  • paskalizacja produktu – HPP – innowacyjne utrwalanie żywności,
  • wytwarzanie pary czystej do kontaktu z produktem
  • dezynfekcja powietrza i czystość wentylacji w produkcji spożywczej
  • PIGGING – odzyskiwanie produktu spożywczego

 

Panel II: OPTYMALIZACJA ZUŻYCIA MEDIÓW ENERGETYCZNYCH

  • podnoszenie efektywności energetycznej
  • automatyzacja procesów- pionierskie projekty z wykorzystaniem sztucznej inteligencji
  • aplikacje oszczędzające wodę i prąd
  • innowacje w energetyce dla procesów suszenia, termicznej obróbki
  • kogeneracja – zarządzanie energią w odniesieniu do nowych regulacji prawnych

 

Panel III: GOSPODARKA WODNO-ŚCIEKOWA

  • efektywne ujęcia i dystrybucja wody
  • systemy pompowe do procesów przemysłu spożywczego
  • odzysk i recykling wód poprocesowych
  • produkcja zielonej energii z fermentacji ścieków

 

Panel IV: AKTUALNOŚCI – PRAWO I DOTACJE

  • dotacje w praktyce – sposoby finansowania i przykłady nowoczesnych inwestycji
  • WYKŁAD MERYTORYCZNY – Nowe „Prawo wodne” – wyższe stawki od 2020 roku: „Co zrobić, by zapłacić mniej za wodę wykorzystując współczynniki korekcyjne” – Jan Marjanowski

 

Uroczystą ucztę wieczorną urozmaici Gościom grupa rekonstrukcji historycznej z Zamku Gniew

 

 

>> ZAPROSZENIE NA III EDYCJĘ WARSZTATÓW

>> KARTA ZGŁOSZENIA UCZESTNICTWA DLA ZAKŁADÓW PRZEMYSŁU SPOŻYWCZEGO

>> program TechFood Practic 2019