Uprzejmie informujemy, że marka SMAKOVITA stała się właścicielem kolejnego patentu. Jego autorem jest Pan Mariusz Musiał – Szef Zakładów Produkcyjnych Regis.
Patent dotyczy procesu technologicznego i znajdzie zastosowanie w przetwórstwie mięsnym oraz rybnym. Korzystając z wynalazku można wytwarzać produkty mięsne o różnym stopniu rozdrobnienia takie jak mięsa kulinarne , wędzonki, kiełbasy, pasztety, parówki. Jego aplikacja niesie wiele korzyści.
Te najważniejsze to:
1. Jakościowe: Podniesienie białkowości produktu,
2. Ekonomiczne:
• Eliminuje konieczność dodawania białka jako substancji uzupełniającej,
• Powoduje mniejsze użycie wody w procesie produkcji.
_
Na podstawie patentu Regis opracował technologię pozyskiwania i implementacji ekstraktów mięsnych w procesie produkcji wędlin. Rozwiązanie uwzględnia nie tylko metodę/technologię produkcji ale również linię produkcyjną.
Marka Smakovita jest produkowana i dystrybuowana w Regis na podstawie licencji.
_
Nasze dane kontaktowe:
REGIS Sp. z o.o.
ul. Walerego Sławka 3a
30-633 Kraków