Marka SMAKOVITA stała się właścicielem kolejnego patentu!

Uprzejmie informujemy, że marka SMAKOVITA stała się właścicielem kolejnego patentu. Jego autorem jest Pan Mariusz Musiał – Szef Zakładów Produkcyjnych Regis.

 

Patent dotyczy procesu technologicznego i  znajdzie zastosowanie w przetwórstwie mięsnym oraz rybnym. Korzystając z  wynalazku można wytwarzać produkty mięsne o różnym stopniu rozdrobnienia takie jak mięsa kulinarne , wędzonki, kiełbasy, pasztety, parówki.  Jego aplikacja niesie wiele korzyści.

Te najważniejsze to:

1. Jakościowe: Podniesienie białkowości produktu,

2. Ekonomiczne:

• Eliminuje konieczność dodawania białka jako substancji uzupełniającej,

• Powoduje mniejsze użycie wody w procesie produkcji.

_

Na podstawie patentu Regis opracował technologię pozyskiwania i implementacji ekstraktów mięsnych w procesie produkcji wędlin. Rozwiązanie uwzględnia nie tylko metodę/technologię produkcji ale również linię produkcyjną.

 

Marka Smakovita jest produkowana i dystrybuowana w Regis na podstawie licencji.

_

Nasze dane kontaktowe:

REGIS Sp. z o.o.
ul. Walerego Sławka 3a
30-633 Kraków

www.smakovita.com

www.regis.com.pl