Zakład Rzeźniczo-Wędliniarski Ernestyna Janety świętuje w 2019 roku jubileusze trzydziestolecia istnienia oraz piętnastolecia funkcjonowania na terenie rozbudowanego zakładu. Zakład swoją działalność rozpoczął jako niewielka, przydomowa firma, która dzięki determinacji właściciela i ciężkiej pracy całego zespołu nieustannie zwiększała produkcję. Obecnie ZRW Janeta posiada własną ubojnię bydła i trzody, rozbiór oraz nowoczesną linię technologiczną, spełniającą wszystkie wymogi unijne. Swoim klientom oferuje ponad 150 gatunków kiełbas cienkich i grubych, szynek, salcesonów, pasztetów i mielonek oraz kilkadziesiąt rodzajów wyrobów garmażeryjnych.
Firma zatrudnia obecnie około 240 osób – pracowników ubojni, przetwórstwa, produkcji, kierowców i sprzedawców. Wyroby Zakładu Rzeźniczo-Wędliniarskiego Ernestyn Janeta dostępne są w dwudziestu jeden sklepach (w tym trzech bistrach, w których serwowane są gotowe potrawy). To nie koniec dynamicznego rozwoju– w planach jest rozbudowa zakładu o 1000 m2 przestrzeni magazynowej.
Warto wspomnieć także, że w minionym tygodniu ubito w nim… milionową świnię.
Redakcja miesięcznika „Rzeźnik Polski” gratuluje i życzy dalszych sukcesów!