W dniu 1 marca we wnętrzach Concordia Design, odbyło się szkolenie i rozdanie nagród w ramach IV Ogólnopolskiego Konkursu Wędliniarskiego, „KRYSZTAŁOWY TASAK”.
_
W dobie coraz silniejszej konkurencji na rynku, Nasza Wędzarnia, staje się krytycznie ważnym czynnikiem sukcesu. To nie tylko możliwość przywiązania klienta do naszej sieci , ale i tworzenie wizerunku specjalisty w produktach świeżych. To nasz lokalny i ogólno sieciowy wyróżnik. Wędzarnia jest głównym magnesem, który przyciąga klienta do naszych sklepów. Jakość surowca, powtarzalność produkcji i dbałość o higienę pracy, jest elementem integrującym ten wizerunek.
_
W tym roku przygotowaliśmy dla uczestników odmienioną, świeżą formułę w postaci prelekcji specjalistów. Zaprosiliśmy do współpracy technologów jakości, technologów z Krajowej Rady Rzeźników i Wędliniarzy Polski oraz specjalistów z zakresu wsparcia parku maszynowego w naszych sklepach. Nasi goście wygłosili prelekcję na temat najnowszych trendów w osłonkach (osłonki kolagenowe) i środkach funkcjonalnych na świecie. Monitorowaniu jakości surowca mięsnego od dostawców, przypraw i higieny pracy oraz jak optymalnie wykorzystać potencjał sprzedażowy swojego parku maszynowego. Pani Celina Nierodkiewicz przedstawiła również najczęstsze błędy z jakimi się spotkała podczas oceny jurorskiej oraz ich łatwe i tanie rozwiązania.
_
Forma szkoleniowa umożliwiła również wymianę wzajemnych doświadczeń między poszczególnymi sklepami oraz między sklepami i zaproszonymi specjalistami.
_
Uhonorowaniem wieczoru było wręczenie nagród Kryształowego Tasaka dla najlepszych wyrobów wędliniarskich. Jak podkreślał Pan Ireneusz Cichoński: ”Gala jest ukoronowaniem wysiłku włożonego nie tylko w rozwój tego segmentu sprzedaży. To wysiłek włożony w ciągły rozwój i ciągłe doskonalenie naszych wyrobów. Wędzarnia stała się naszym znakiem rozpoznawczym, wygraną z konkurencją. Tym bardziej ten konkurs jest ważny. To świadczy o naszej sile i jedności w walce na trudnym i bardzo konkurencyjnym rynku”.
Nagrodzeni:
_
–