W dniach 14 – 19 maja 2022 roku we Frankfurcie nad Menem, odbyły się największe na świecie międzynarodowe targi przetwórstwa mięsnego – IFFA. W tegorocznej edycji wzięło udział 860 wystawców z 44 krajów. Zaprezentowali oni zróżnicowany asortyment, w ramach wybranej grupy produktów: maszyny i urządzenia do przetwórstwa mięsa, nowoczesne technologie uboju, rozbiór i przerób mięsa, gotowanie i wędzenie, pakowanie, transport, magazynowanie, techniki mierzenia i ważenia, higiena zakładu, konserwacja urządzeń, wyposażenie sklepów mięsnych i gastronomii, a także wyroby mięsne i artykuły spożywcze. To wyjątkowe wydarzenie koncentrowało się na najważniejszych tematach, z którymi boryka się obecnie branża – automatyzacji, digitalizacji, bezpieczeństwie żywności, zrównoważonym rozwoju, trendach w żywności oraz indywidualizacji. Było pełne inspiracji, doświadczeń, fachowej wiedzy i nowych kontaktów.
Redakcja miesięcznika „Rzeźnik polski” dziękuje za inspirujące spotkania na Państwa stoiskach.
Foto. Katarzyna Salomon