FoodTruck – sklep mobilny

Mobilny pojazd gastronomiczny to jeden z najnowszych i najbardziej opłacalnych pomysłów na własny biznes. Z roku na rok zwiększa się zainteresowanie tematem. Food trucki pojawiają się na ulicach miast wczesną wiosną i pozostają aż do późnej jesieni.

Pierwsze sklepowozy stworzono w Meksyku pod koniec XIX wieku. Towarzyszyły głownie hodowcom bydła, którzy pokonywali wraz ze swym inwentarzem bardzo rozległy obszar. W takich przybytkach serowano głównie fasolę wraz z suszonym mięsem, do popicia ciemną kawę. Nieskomplikowane, ogólnodostępne dania. Stąd wzięła się również idea food trucków, serwujących proste jedzenie z… ciężarówki.

Jakie korzyści z zakup sklepowozu?
1. Działalność od zaraz. Po zakupie wozu praktycznie od razu możemy rozpocząć uruchomienie firmy
2. Tani interes. Największe koszty związane są zawsze z utrzymaniem lokalu i zapłatą czynszu sklepu/restauracji. Mobilny środek transportu rozwiązuje ten problem
3. Mobilność. Otrzymamy możliwość dojazdu z ofertą na wydarzenia/imprezy i sprzedaży naszego asortymentu wszędzie tam, gdzie zaistnieje taka możliwość
4. Nowy pomysł, który się opłaca. Idea food trucków przyjmowana jest z wielkim entuzjazmem. Rezygnacja ze stałego miejsca sprzedaży, pozwala zainwestować w jakość sprzedawanych produktów. Ludzie to dostrzegają i doceniają
5. Komfort i bezpieczeństwo. Nowoczesne sklepy mobilne dostosowuje się do naszych potrzeb i profilu działalności bez rezygnacji z wygody czy funkcjonalności.


Sklep mobilny – na co zwrócić uwagę?
1. Przeznaczenie i komfort. Pojazd musi być przystosowany w zgodzie z Twoimi oczekiwaniami i wymaganiami branżowymi. Zabudowa sklepowa może występować w trzech wersjach. Zabudowa:

  • lada, pomagająca prowadzić sprzedaż bezpośrednią
  • prowadząca przez tylne drzwi samochodu
  • kabinę kierowcy


1. Mobilność i funkcyjność zabudowy. Eksperci pomogą Ci usprawnić wóz, z uwzględnieniem jego przeznaczenia, obierając za cel Twój komfort i maksymalną funkcjonalność. Odpowiednio rozplanują umieszczenie każdego elementu. Warto zaufać doświadczeniu fachowców
2. Rodzaj branży. Kompatybilność oferowanych produktów. Warto wziąć pod uwagę to, czy firma od której decydujemy się kupić samochód pomoże nam odpowiednio go wyposażyć. Dodatkowym aspektem jest kompatybilność z produktów z asortymentem innych firm
3. Wygląd foodtrucka. Wzbudzenie zaufanie jest kluczem do sukcesu. Klienci są bardzo wymagający. Odpowiedni wygląd pojazdu z pewnością pozwoli Ci wypaść korzystniej. Wybieraj firmę, która daje Ci gwarancje satysfakcji i bardzo dba o jakość sprzedawanych rzeczy. Na tym naprawdę nie warto oszczędzać
4. Oszczędności. Zakup samochodu mobilnego o tych rozmiarach to również większe spalanie. Można zaoszczędzieć, wybierając wozy, w których zamontowano spojlery, najadające pojazdowi areodymaniczny kształt. Pozwala to zaoszczędzić nawet 3 litry na 100 km. Inwestycja szybko się zwróci!


Jeśli myślisz o własnym biznesie, zadecyduj się na food truck! Zainteresowanie tematem jest spore a nowoczesne technologia przybywa z pomocą w kwestii wyposażenia wozu. Zaufaj ekspertom, podpowiedzą Ci w jaki sposób urządzić przestrzeń by spełniała Twoje wymagania. Do dzieła!

zobacz