Najwyższy poziom higieny w miejscach produkcji, przetwarzania i sprzedaży mięsa to absolutny must have. Każdy profesjonalista wie, że nieodpowiednie warunki higieniczne mogą prowadzić do rozwoju bakterii i wirusów, to z kolei zwiększa ryzyko chorób. Dodatkowo wśród konsumentów coraz bardziej rośnie świadomość bezpieczeństwa żywności, którą kupują, (nie bez wpływu pozostaje zmiana postaw związana z pandemią). W końcu wysoki poziom higieny w zakładzie mięsnym pomaga budować zaufanie do marki i zwiększać lojalność klientów. Ale higiena w pracy to nie tylko zdrowie i zadowolenie konsumentów, odpowiedzialny biznesmen nie zapomina o pracownikach. Na szczęście czasy rozpaczliwego (i mało bezpiecznego) szorowania garnków i patelni drucianą gąbką odeszły w niepamięć – nowa technologia oferuje rozwiązania, które oszczędzają energię, czas i wodę. Jedyne, czego nie oszczędzają to brud.
Aby zapewnić absolutną, idealną higienę, niezbędne jest wyposażenie zakładu w profesjonalną zmywarkę posiadającą technikę zmywania dostosowaną do procesów zachodzących w pracy z mięsem. Najlepsze zmywarki stworzone z myślą o potrzebach branży mięsnej nie tylko zapewniają najwyższy poziom higieny, a tym samym bezpieczeństwa, są także opłacalne oraz proste w obsłudze. Dokładnie te standardy spełniają maszyny Winterhalter. Do najcięższych zabrudzeń powstających w trakcie produkcji obróbki i serwowania mięsa marka rekomenduje serię zmywarek UF.
Zmywarki z serii UF cechuje solidna konstrukcja, ogromna moc, doskonałe rezultaty zmywania i maksymalna higiena. Są to maszyny odpowiednie do zmywania różnorodnych typów naczyń w ekstremalnych warunkach. Niezależnie z jakim typem mięsa pracujesz, seria UF zapewni Ci możliwość wyboru maszyny w odpowiednim rozmiarze i typie.
Oczywiście wybierając zmywarkę dla biznesu należy dokładnie przeanalizować indywidualne potrzeby i wymagania, by mieć pewność, że wybrany model zmywarki będzie je uwzględniał. W doborze optymalnej maszyny pomogą eksperci firmy Winterhalter.
Czystość
Każdy, kto kiedykolwiek przygotowywał mięso w warunkach domowych, wie jak trudno oczyścić naczynia z zaschniętego tłuszczu. Niejednokrotnie pozbycie się zabrudzeń z patelni czy garnka okazuje się niewystarczające, bo w naczyniach pozostaje jeszcze charakterystyczny zapach. Zmywarki Winterhalter zaprojektowane dla przemysłu mięsnego radzą sobie nie tylko z zapachem, ale także z najcięższymi zabrudzeniami. Zwłaszcza tymi z tłuszczu i białka. Na wszystkim, co jest używane w trakcie produkcji: narzędziach, garnkach i naczyniach kuchennych, nożach, deskach do krojenia czy tacach ekspozycyjnych. Winterhalter nie ustępuje także jakością mycia narzędzi używanych w barze z przekąskami, począwszy od naczyń, a skończywszy na sztućcach. W przypadku zmywarek Winterhalter to nie tylko kwestia doboru ciśnienia wody, ale także specjalnych funkcji oraz wystarczająco silnych i skutecznych. a przy tym bezpiecznych preparatów do czyszczenia, które łączą bezpieczną dla zdrowia konsumentów chemię i specjalne enzymy rozpuszczające nawet najbardziej oporne białko.
Niezawodność
Profesjonalna zmywarka gastronomiczna przeznaczona do zakładu mięsnego zakładu produkcyjnego musi być trwała i niezawodna, by nie narażać ciągłości pracy. Seria UF marki Winterhalter została specjalnie zaprojektowana do mycia garnków i naczyń kuchennych w ekstremalnych warunkach. W przypadku najcięższych prac, UF jest dostępna z opcjonalnym systemem wstępnego namaczania TurboZyme. W celu rozpuszczenia zaschniętych i spieczonych zabrudzeń, przed rozpoczęciem właściwego cyklu można namoczyć przedmioty specjalnym środkiem zmiękczającym. Zapewnia to optymalny rezultat zmywania, nawet w najtrudniejszych przypadkach, a jednocześnie oszczędza czas i wysiłek: ręczne mycie wstępne staje się łatwiejsze, a nawet można je całkowicie pominąć.
Wysokiej jakości materiały i solidne wykończenie sprawiają, że maszyna jest absolutnie niezawodna i wyjątkowo trwała. Gdyby jednak okazało się, że z jakichś przyczyn nie spełnia wymagań Twojego biznesu, Winterhalter oferuje komfortowy czas gwarancji doradztwo oraz serwis.
Wydajność
By pozostać konkurencyjnym producent mięs musi zagwarantować swoim klientom najwyższą świeżość i jakość. To właśnie gwarantuje codzienny ubój i produkcja. Towary są pakowane w każdy dzień tygodnia i dostarczane bezpośrednio do klientów. By utrzymać dobre tempo produkcji zmywarka w zakładzie mięsnym powinna być w stanie umyć duże ilości naczyń i narzędzi w optymalnie krótkim czasie.
Każda UF jest standardowo wyposażona w wysokowydajny system myjący wykonany ze stali nierdzewnej: specjalna geometria ramienia myjącego i ciśnienie wody do 1 bara zapewniają optymalną wydajność mycia w całym wnętrzu maszyny. Regulacja ciśnienia wody „VarioPower” zapewnia dostosowanie ciśnienia mycia w taki sposób, aby dokładnie odpowiadał rzeczywistemu zabrudzeniu zmywanych przedmiotów. Rezultat: doskonale umyte garnki i przyrządy kuchenne oraz maksymalna higiena.
Wielkość
W zasadzie wszystkie zmywarki Winterhalter możemy nazwać wielkimi ze względu na ich możliwości, ale ponieważ w gastronomii rozmiar ma znaczenie, w zależności od tego czy reprezentujesz mały średni czy duży zakład produkcyjny, masarnię, a może po prostu lokal serwujący pyszne burgery, eksperci pomogą dobrać odpowiedniej wielkości maszynę, tak, by nie marnować wody i energii, a zarazem nadążyć z dostarczaniem naczyń i narzędzi. Możesz dobrać zmywarkę do rozmiaru naczyń, które najczęściej myjesz.
Łatwo i przyjemnie
Choć technika mycia naczyń i narzędzi należy do najbardziej zaawansowanych, zmywarki Winterhalter są bardzo łatwe w obsłudze. W praktyce oznacza to, że nie potrzebujesz marnować czasu na szkolenia pracowników, ani obawiać się, że możliwości maszyny nie zostaną w pełni wykorzystane. Możesz szybko przystąpić do pierwszego mycia. Po napełnieniu maszyna będzie gotowa do pracy w kilka minut: opcjonalnie można skonfigurować UF tak, aby zbiornik był napełniany bezpośrednio ciepłą wodą.
Zmywarka jest zatem szybciej gotowa do pracy i zużywa mniej energii. Oczywiście to samo dotyczy zmiany wody w zbiorniku w trakcie dnia pracy.
Zmywarki serii UF posiadają ekrany dotykowe i przyciski szybkiego uruchomienia, są także wyposażone w wygodne składane drzwi. Wózek z koszem, który jest dostępny jako akcesorium, pozwala na szybkie zebranie i łatwy transport nieporęcznych i dużych naczyń. Przy maszynie kosz jest po prostu przesuwany bezpośrednio z wózka do wnętrza maszyny. Po umyciu wszystko można równie szybko posortować i odłożyć. Zapewniając optymalną pracę w zmywalni.
Ralf Buchmann poleca!
Nasi klienci często i chętnie polecają zmywarki serii UF. Ralf Buchmann, kierownik sklepu mięsnego „Buchmann” w Grünkraut łączy tradycyjne rzemiosło masarskie z najnowszą technologią i współczesnym zarządzaniem jakością. Uznaje w swoim sklepie tylko najwyższe standardy jakości, również dla techniki zmywania. Dlatego zdecydował się na zmywarkę do garnków i przyrządów kuchennych serii UF. To gwarantuje osiągnięcie doskonałych rezultatów zmywania oraz maksymalną higienę.
W sklepie mięsnym „Buchmann” codzienne produkowane są soczyste steki, kiełbasy i pyszne gotowane mięso. Każdy etap prac, od przyjęcia towarów poprzez przetwarzanie, pakowanie, magazynowanie i wysyłkę, podlega ścisłej kontroli jakości. Dzięki temu Ralf i jego pracownicy mogą zagwarantować swoim klientom świeżość i jakość.
Jeżeli obawiasz się, że zakup profesjonalnej zmywarki zbyt mocno obciąży Twój aktualny budżet, nie przejmuj się. Start-upy. Punkty gastronomiczne z sezonowym handlem. Franczyzobiorcy z całą flotą maszyn. Każdy z klientów ma swoje własne wymagania. A tradycyjny zakup nie jest idealnym rozwiązaniem finansowym dla każdego. W związku z tym Winterhalter oferuje atrakcyjną formę wynajmu długoterminowego. By poznać szczegóły oferty, wejdź na stronę www.wynajmijzmywarke.pl. Konsultanci marki chętnie posłuchają o potrzebach Twoich i Twojego biznesu, by zaproponować Ci maszynę, która spełni twoje wymagania, zarówno te techniczne, jak i budżetowe.
Marcin Wajda
Winterhalter